Wpis z mikrobloga

@SctSc: zerg nie musi stawiać evo dla wieżyczki, jak terran dostanie taką samą opcję z turretem i ebayem wtedy spoko

ale teraz to to jakiś żart chyba

ale jak zwykle, my terranie, naród wybrany, nauczymy się dokonywac jakiś hardkorowych micro-zagrywek żeby bronić kretyńskie 1a (a nie, przepraszam, "high skilled usage of Oracles"), to kosmitom znowu jeszcze bardziej to ułatwią.

kupię sobie chyba dwie myszki do grania bo na jednej już nie
@Infantor: Może trzeba iść w miny w ciemno? No ale nie znam się na TvP, to się w sumie nie wypowiadam.

@entrop: Co do tych turretów, to przyczyną braku wymagania evo chamber, jest to, że Zerg nie ma praktycznie żadnej wcześnie dostępnej detekcji.

No ale nie mam nic przeciwko, żeby Terran mógł robić turrety bez ebaya, zresztą ta zmiana nie ma praktycznie wpływu na żadne inne aspekty gry, więc jak
@Elethynh: zaraz się zacznie marudzenie, że turret imba. nie ma #!$%@? jak rozpocząć praktycznie na tossa od szybkiego expa teraz, na ladderze się czuję jakbym się cofnął w rozwoju bo każdą grę trzeba rozpoczynać 2/3raxem i pierwszego reapera wysyłać na skaut dookoła swojej bazy a nie do przeciwnika. nie będę przecież otwierał ebay-expand do #!$%@?.

ja rozumiem, że prosi może nie zaczynają każdej gry od cheesa i dla nich buff do
@SctSc: Witam na Wykopie :) Podpowiem tylko, żeby ostrożnie wrzucać swoje materiały. Mogą zostać szybko potraktowane jako spam za który grozi ban.

@entrop: @Elethynh: Co do zmiany w Oraclach uważam ją za bez sensowną. Chyba, że w zamian zmniejszą ilość życia by z tej jednostki zrobić typowe glass cannon.

Umożliwienie budowania wieżyczek bez ebaya za skutkuje uniemożliwieniem robienia DT w pvt, a co dopiero fast dt na szybko
andr3v: dzięki. Dopiero ogarniam wykop (i reddit), nigdy nie korzystałem z tych serwisów. Staram się nie łamać regulaminu. Mam nadzieję, że to, co wrzucam nie będzie uznawane za spam. Podobno do mikrobloga można dodawać stuff niemal bez konsekwencji.

Elethynh: miny są przeciwko protossowi naprawdę mocne; z jednej bazy raczej blink stalkery + MSC, raczej bez obs, a jak dwie, to dość dużo czasu mija zanim ma obsa

entrop: turret jest mocny, o
@SctSc: Korzystaj z opcji odpowiedz, wtedy ktoś dostaje powiadomienie (ikonka pocztówki) lub tagu wtedy na # jest. Używany jest właśnie tag #sc2, który obserwuje trochę osób. By go zaobserwować klikasz na niego i po prawej masz niebieski przycisk Obserwuj.

Jeśli piszesz do danej osoby to możesz też przed nickiem dać @ i działa tak samo.

Dopiero ogarniam wykop (i reddit)

Staraj się unikać tego porównania - to temat tabu
@andr3v ale użycie MSC ma dobre przyczyny: jest dużo szybszy niż robo+obs, kosztuje też dużo mniej (125 min i 75 gazu). MSC ma też time warp, którzy rzucony na rampie po blinku do maina robi dużą różnicę.
@SctSc: @Elethynh: WOW :O Ale micro Koreańczyków to już inny poziom gry ;)

Wiem, że z MSC dużo szybciej można to zagrać, bo parę razy tak robiłem. Idealna strategia do zaatakowania obunkrowanego terrana :P
@Andr3v: DT w ogóle kuszą przy BS:) ale niestety Terranie często się ich spodziewają i stawiają wieżyczkę blisko rampy. To dość klasyczne przejście.