Wpis z mikrobloga

Takie tam bo nie mam czasu żeby się częściej udzielać. #nba

Naprawdę wielki szacunek dla Ricka Carlisle za ten początek sezonu. Nie spodziewałem się że Dallas mogą mieć taki bilans. Zaza świetnie wygląda. I mega plus dla Dirka, wydawało się w poprzednim sezonie i na eurobaskecie, że to już koniec, a chłop 78 rocznik i ma per 36 min 52%fg, 50%3p i 91%ft. Oczywiście te cyfry pewnie spadną bo to dopiero 12 spotkań ale zawsze...Zobaczymy co dalej.

Szkoda mi Davisa i Pelicans. Chyba najlepszym wyjściem będzie tankowanie.

Mój typ, że McHale będzie COTY był dla beki. Dobrze, że go wywalili (sezon za późno) bo był jednym ze słabszych trenerów. Nadal ich nie lubię (i Hardena) ;-)

Czekam na GSW-LAC bo może być mega mecz. GSW są teraz 12-0 a rekord NBA to 15-0 (Rockets 93-94 i Capitols 48-49) LAC a potem Bulls. Będzie ciężko.
To co wyprawia Curry w tym sezonie to się nie mieści w głowie. Najlepszy gracz nba w tym roku.
  • 4
@Ryjuss: + Paul George. Super, że wrócił na tym poziomie.

Rookie class wygląda lepiej niż hajpowana zeszłoroczna. (aczkolwiek wiadomo jak to jest z ocenami draftu, trzeba czekać latami)

hejtowałem clippers zanim stało się to modne

Tak jak pisałem, Vaughn był tragiczny i dobrze mieć Skilesa na 1(słownie jeden) sezon.
Elfrid Payton bardzo martwi :(
@Ryjuss: może to i lepiej dla Nowego Orleanu. Z takim rosterem jaki maja to nic by nie ugrali w najbliższych latach. Mogą dodać jakiegoś ciekawego grajka z draftu lub poszukać wymiany w dniu draftu. A na dodatek Gordonowi dzięki 20 próbom na mecz wróci pewność siebie i może wrócić do formy z Clippers, jeśli ominą go kontuzje.