Wpis z mikrobloga

#ios #apple #iphone #iphone5
Jakiś czas temu bateria w iphone zaczęła spadać w ekspresowym tempie. Nawet jeśli nie używałem telefonu to potrafiła się rozładować w 2 godziny, telefon był cały czas nagrzany. W końcu telefon przestał się włączać. Kupiłem oryginalną baterię z espares24 i bateria dalej się rozładowywała w kilka godzin. Telefon cały czas nagrzany. Wgrałem najnowszy IOS, dalej to samo. Na forum zagranicznym znalazłem informację, że dużo ludzi ma ten problem i to prawdopodobnie płyta główna jest uszkodzona. Po wyjęciu karty sim zobaczyłem, informację brak karty sim ale telefon dalej szukał sieci.. W ustawieniach przywróciłem domyślne ustawienia telefonu (zwykły soft reset, bez utraty jakichkoliwek danych). Przestał wyszukiwać sieć, włożyłem kartę sim i do tej pory (przez kilka godzin) nie spadł mi nawet 1% baterii (włączone wifi, sieć komórkowa) :D Pomyśleć, że wymiana baterii i wgranie nowego IOS nie pomogło a wystarczyło przywrócić ustawienia domyślne telefonu ;p
  • 8
@mestero: bateria już raz była wymieniona, miałem chinski zamiennik za kilka dolarów, nie trzymała zbyt dobrze, ta nowa podobno oryginalna, espares24.com deklaruja ze oryginalna, czytałem opinie na forach i ludzie polecają