Aktywne Wpisy

Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową

szklarskaporeba +299
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje

(function(x, f = () => x) {var x;
var y = x;
x = 2;
return [x, y, f()];
})(1)
a) [2, 1, 1]
b) [2, undefined, 1]
c) [2, 1, 2]
d) [2, undefined, 2]
#javascript
@Ginden: Widzę, że oboje lubimy #!$%@?ć PMów.
@regis3: taka praca (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@DiKey: Mój kolega z pracy nie zapytał, a potem został zaskoczony problemem, że użytkownik systemu próbuje wgrać do modelu 3D teksturę o rozmiarze 600MB...
@P0lip:
Serio. Poszedł do FB (z pocałowaniem ręki, chcieli go od razu w Mozilli też).
https://twitter.com/kangax/status/666365793127403520
Cały JavaScript :)
@regis3: W tym przypadku lexical scope = function scope.
@ciepol: @regis3: Babel ma błąd, właśnie go wypełniłem - https://phabricator.babeljs.io/T6654
Kod Babela ma wypluwać takie same wyniki jak kod ES6.
Czyli w ff jest to źle zaimplementowane jeśli dobrze zrozumiałem intencje.
Wydaje mi się też, że babel nie ma możliwośći zachowywać się identycznie ze standardem. Np let i const zamienia na var. Jak byś to zaimplementował bez własnego runtimu?
Babel w trybie high compliancy zawsze używa funkcji sprawdzającej, ale nie powinien.
@Ginden: Ok, sprawdziłem w tym trybie. W ogóle sobie nie radzi. Uważam jendak, że nie do tego do końca służy. Jeśli ma tracić na wydajności by za wszelką cenę zachować standard to nie jest to gra warta świeczki.