Aktywne Wpisy

Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową

szklarskaporeba +299
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje

(function(x, f = () => x) {var x;
var y = x;
x = 2;
return [x, y, f()];
})(1)
a) [2, 1, 1]
b) [2, undefined, 1]
c) [2, 1, 2]
d) [2, undefined, 2]
#javascript
1szy argument - chyba wiadomo skąd
3ci też, funkcja bierze po prostu z zasięgu parametrów funkcji.
2gi
var x; powoduje hoisting, normalnie domyślną wartością byłoby undefined, ale w tym przypadku brana jest pod uwagę domyślna wartość parametru.
@P0lip: ?
@MirkoStats: przecież to jest w fazie testów
@DiKey: ES2015 only :)
w sensie że bierze z tego co przekażesz do funkcji, nie patrzy na to co się dzieje wewnątrz funkcji.
@DiKey:
V8 nie wspiera całego ES2015 przecież.
https://gist.github.com/DmitrySoshnikov/3928607cb8fdba42e712
@DiKey: wtedy nie miałbym z kim rozmawiać.
@DiKey: Jako programista wiem, że należy takie wątpliwości zawsze rozwiązywać. Dlatego ostatnio spytałem swojego PMa, czy przewidujemy obsługę scenariusza gdzie użytkownik dodaje milion wierszy w ciągu sekundy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)