Wpis z mikrobloga

@Thexil: nie chce mi sie tego ogladac, ja se gram tak dla zabawy tylko pisza zeby spotowac i nie wiem co to znaczy jak czegos nie wiem to sie tutaj pytam i zawsze ktos odpowie
  • Odpowiedz
@kuban99: W skrócie chodzi o to aby wykrywać samemu nie będąc wykrytym.

nie chce mi sie tego ogladac, ja se gram tak dla zabawy tylko pisza zeby spotowac

Jeśli nie nauczysz się postaw mechaniki spotowania to zarówno ty jak i twoja drużyna więcej będziecie mieć frustracji niż zabawy z takiej gry.
  • Odpowiedz
@TheSpiceMustFlow: no dobra to ogladne jeden filmik o spotowaniu ale jak bedzie zbyt skomplikowane to olewam szczerze to powinni zrobic WOTblitz na PC to takie typki jak ja nie zasmiecaly by pola walki zawodowcom
  • Odpowiedz
@kuban99: Spotować trzeba inteligentnie. Bo jeśli na początku meczu wbijesz się na ich bazę, to nic drużyna na takim spocie nie zyska, a najprawdopodobniej straci spotera. Spotować można pasywnie, wtedy chowasz się w krzaczku, a na czołg zakładasz siatę i lornetę, albo aktywnie, wtedy osłonięta optyka może być niezłym pomysłem.

Nie daj się zabić, jeśli masz możliwość w miarę bezpiecznie kogoś unieruchomić, to to zrób, wtedy są większe szanse, że oberwie
  • Odpowiedz
@kuban99: Pobierz sobie paczkę Aslaina z instalatorem. Możesz tam sobie zainstalować zasięg spotowania w czasie rzeczywistym. To i ostatnie znane pozycje wrogów są bardzo pomocnym dodatkiem przy spotowaniu. Tylko pamiętaj, że wróg schowany za krzaczkiem, pomalowany, albo z wyposażeniem będzie widoczny z odpowiednio mniejszej odległości. Maksymalny zasięg spota jest tylko orientacyjny.
  • Odpowiedz
@kuban99: Jeśli kogoś wyspotujesz będąc w krzaczku i równocześnie sam się nie dasz wykryć to o ile masz wsparcie z tyłu to w miarę możliwości powstrzymaj się od strzelania. Wiem, że to kuszące ale raz strzelisz i na 80% zostaniesz wykryty. Wtedy musisz uciekać z krzaczka, by ciebie nie zniszczyli. Reszta teamu o ile celowała w tamtą stronę wtedy traci spota. Ty masz te ~200 dmg za strzał, a możesz stracić
  • Odpowiedz