Wpis z mikrobloga

Gdzie najlepiej wziąć internet? Dom jest jednorodzinny, z tego co wybadałem na stronach Vectra oraz UPC to moja lokalizacja nie jest możliwa na ich internety.
Mobilny sprawdzałem i tak sobie, w sensie zasięg LTE między 3-4 kreski ale nie działa jakoś mega znakomicie stąd wolałbym założyć coś innego w domu.

Internet w domu ma kilku użytkowników.

#internet #sieci #siecikomputerowe #siecdomowa #kiciochpyta
  • 23
  • Odpowiedz
@rolfik_r1: @muricekk: pewnie tak też będę musiał zrobić, ogólnie rzecz biorąc podpytuje bo chce się rozeznać w temacie... opinie zaczerpnąć

Podglądałem jeszcze ofertę netii i jest dość ciekawa, tylko nie sprawdziłem czy u mnie da radę założyć :P
  • Odpowiedz
@sequel: Korzystam od 2005 z tym ze 4 lata temu zmieniłem ale tez na prywatnego bo chcialem router w domu. W sumie zadowolony jestem ale niedługo będzie u mnie światłowód wiec czeka mnie kolejna zmiana ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 0
@sequel: ceny za wifi faktycznie niezbyt atrakcyjne. Ale lepsze stabilne i bez limitów 10 mega na dobrym radiu niż jakiekolwiek LTE. Na światło w ogóle nie licz, nie będzie opłacało się im podpinac. Pewnie kabluja bloki plus osiedla domków od jednego developera. Później pewnie ten swiatlowod i tak zmienia się w jakąś radiolinie (możliwe ze na paśmie objętej licencją). A masz możliwość neta po telefonie stacjonarnym? Orange, Netia itp?
  • Odpowiedz
@Gooma: mam koste, kiedys byl telefon.. ale trzeba bedzie na nowo zalozyc jesli bede chcial od nich neta.. netia mi sie podobala, ale nie wiem ile za numer beda chcieli
w samym orange dosc duzo wychodzilo z numerem
  • Odpowiedz