Wpis z mikrobloga

Mirki,słuchajcie.We wtorek czeka mnie poważny stres.A jest nim wystąpienie publiczne,a dokładniej mówiąc prezentacja.I tu pojawia się duży problem,obawiam się że nie sprostam zadaniu i nie będę mogła nic z siebie wykrztusić albo nie powiem czegoś co zamierzałam powiedzieć,i zacznę panikować i się trząść...I tu pytanie,miał ktoś może podobnie?Jakieś rady odnośnie tego?( ͡° ʖ̯ ͡°)
#stres #wystapienia #odwaga #studbaza
  • 9
@malinowaapp: moja rada - przygotuj się. zrób próbę przed kimś. przygotuj sobie materiały, z których będziesz mogła korzystać w razie, gdybyś zgubiła wątek. i przede wszystkim - nawet, jeśli nie uda Ci się wszystkiego powiedzieć zgodnie z planem, to świat się nie zawali. tylko Ty wiesz, co miałaś powiedzieć, więc słuchacze pewnie nawet nie zauważą braków i drobnych pomyłek. dodam też, że naprawdę sporo osób stresuje się przed takimi wystąpieniami, a
@malinowaapp: nic nie pij wcześniej. Postaraj się myśleć o stresie jako o czymś motywującym. Jak nie wiesz co powiedzieć to rób pauzy, a nie "yyy" lub pokrewne. Zaznaczaj intonacją ważniejsze momenty i silnie gestykuluj. Mów dużo i spontanicznie. No i nie czytaj ze slajdów :P