Wpis z mikrobloga

UDAŁO SIĘ!!!!! Po raz pierwszy udało mi się osiągnąć #ld. Ogólnie fajne uczucie jak po miesiącu robienia WILD'ów, testów rzeczywistości i pamietnika snów, gdy już chcesz to rzucić w cholerę, bo nic nie wychodzi, w końcu ci się udaje. Niestety bardzo szybko, po próbie transforamcji ciała (chyba za dużo jak na początek) straciłem świadomość i sen zaczął się toczyć własnym tokiem (swoją drogą to normalne, że straciłem nagle świadomość śnienia, zdarzało się to komuś?), poszedłem do łóżka i się obudziłem. Ale uczucie niesamowite, nie spodziewałem się czegoś tak realistycznego, normalnie jak drugi świat, we własnej głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#swiadomysen #ld #luciddream #pocogracjakmoznaspac
  • 44
@Kokon89: Jakoś nie chce mi się wierzyć, no ale nie miałem takiego doświadczenia, więc koniec tematu, raczej nie uda Ci się mnie przekonać do OOBE. ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Kokon89: Interesowałem się też OOBE jednak najpierw wole świadomy sen doprowadzić do jakiegoś konkretnego poziomu. Z tego co mi wiadomo to można wejść w OOBE przed LD poprzez ciągły lot w górę i chęć wyjścia z ciała. Może kiedyś spróbuję.
@michaloxs: Gratulacje. Traceniem świadomości się nie przejmuj, pamiętam mój pierwszy LD ; wooo to jest sen -> utrata świadomość.
@Kokon89: Za dużo Roberta Monroe. Sporadycznie miewałem takie sny, gdzie widzę siebie śpiącego a akcja dzieje się w moim domu, ale poza tym to był zwykły świadomy sen. Bardziej intensywny, wyraźniejszy niż zwykłe LD, ale dalej wszytko dzieje się w naszej głowie: nie mamy wpływu na to co dzieje się na
@michaloxs: gratulacje, jak widzisz to nie był zmarnowany miesiąc. utratą świadomości jak juz mówili poprzednicy się nie przejmuj, kontrola przychodzi z doświadczeniem. mój pierwszy LD polegał na obudzenie się w swoim łóżku ze świadomością ze to sen, po czym gdy próbowałem latać, po początkowych sukcesach (tj. zawisnieciu 10cm nad lozkiem) mój sen się rozpadł.
pamiętaj ze im bardziej chciwe żądania (transformacja i latanie są dosyć chciwe) tym więcej kontroli potrzebujesz. jako
@michaloxs takie są początki :) Po odzyskaniu świadomości we śnie próbuj się 'dostroić'. Dotykaj przedmiotów, które się koło ciebie znajdują. Wyczuj ich teksturę, przespaceruj się. Nie rób z siebie rycerza Jedi na początku :) Jak poczujesz, że jesteś zakotwiczony możesz zacząć zabawę. Ja często miewałem 'fałszywe pobódki', budzę się we własnym łóżku, szykuje do pracy aż tu widzę wielkie tornado za oknem itp., odkrywam, że dalej śnie i tym razem budzę się