Wpis z mikrobloga

@Minister779: hmm, ja się na webdesignie, ux nie znam, ale jak patrzę na klientów Hello Monday to szczęka opada, tyle że jako zwykły prosty user musiałem spędzić dłuższą chwilę zanim zrozumiałem nawigację (myślałem, że mogę sobie obracać w 3D ten produkt, a tu mi zaczęły dziać się cuda, randomowe slajdy, nic nie ogarniałem xD). Ciekawe jak reagują na takie nietypowe strony użytkownicy niezwiązani z webdevem. Mam wrażenie, że może być z
@KrzysztofKrawczyk: A ja się zastanawiam czy rzeczywiście zaczynają rozmowy od kwot powyżej 30K $. Kurczę, zwykły zjadacz chleba to nawet chyba nie ma co do nich maila pisać. Jakbym pokazał w firmie ich kosztorys to chyba zapytaliby się czy piłem coś dzisiaj
@Minister779: Myślę, że taka kwota jest jak najbardziej możliwa. Popatrz na ich klientów, poza tym to USA. Tam firmy są świadome, że za produkty wysokiej jakości się płaci. W Polsce wiele firm jak usłyszy, że trzeba dać parę tysięcy za zwykłą wizytówkę firmy, to są w szoku, bo przecież student by zrobił za 500zł, a za klona fejsbuka najchętniej zmieściliby się w 2,5k :D

Taka agencja, które zdobywa mnóstwo nagród ma
@KrzysztofKrawczyk: Zgadzam się w 100 % Mirku. U nas w dalszym stopniu pokutuje przekonanie że to pieniądze wydane bez sensu. Przecież każdy student potrafi coś takiego zrobić. Widzę to w mojej branży jak nasza niemiecka czy francuska konkurencja się eksponuje.W porównaniu do nich wyglądamy jak biedaki, mimo że nasze produkty są często lepszej jakości w znacznie niższych cenach.
@Minister779: Pracuję w Polsce B i współczuję wszystkim początkującym freelancerom którzy na starcie muszą mieżyć w niską półkę. Większość klientów tego kalibru traktuje stronę jako zło konieczne i jak jest i da się kliknąć to już jest wystarczająco.
Im większa firma tym w większości przypadków praca jest przyjemniejsza a klient traktuje twórców strony z szacunkiem podobnie jak np. ekipę budującą nowy sklep.

No ale powoli wszystko idzie w dobrą stronę nawet
@Minister779: Ło matulo jakie nieużywalne paskudztwo, do portfolio w sam raz, pewnie skilla w webdevie trzeba mieć over 9000 ale jak wchodzę na taką stronę to dostaję odruchów wymiotnych, wolę przejrzystość i prostotę użytkowania od szmerów bajerów z wodotryskami.