Wpis z mikrobloga

Mirki, jak macie jakiś swoich stałych klientów którym przewozicie towar to macie podpisane z nimi jakieś umowy czy poprostu wszystko na telefon ?

Od roku współpracuję z klientem i odbieram wszystko co chce przewieźć, 80% swoimi autami a reszte podstawiam innych przewoźników gdy ja nie mogę. Skąd wziąć wzór takiej umowy ?

Udać się do prawnika zajmującego się transportem by ten pomógł mi coś takiego sporządzić ?

Jak wy macie rozwiązaną tą kwestię

#kiciochpyta #bekaztransa #transport #spedycja #logistyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • 0
@Jakub_Puchatek dzialam z klientem tylko na telefon. Nie wysyła mi zleceń. Ja mu podsyłam tylko Fv.a umowę chce bym spokojniej spał a nie myślał kiedy jakiś dziad sie wpier#$/^ albo ktoś zaniży stawkę żeby tylko przetarg wygrać #pdk
  • Odpowiedz
@xspeditor: Czyli chcesz umowę w stylu "ja, klient, zobowiązuję się, że będę dawać ładunki tylko panu xspeditor po stawce 1 eur za kilometr"? To nie wyjdzie. Nawet jeśli zrobiłbyś zapis w stylu "zakaz konkurencji" to powodzenia w sądzie z tym.

Umowy z jakimi się spotykałem to było coś w stylu "ty przewoźnik masz podstawić auto w 2 godziny po moim telefonie bo inaczej dostaniesz karę". Nie widziałem jeszcze żeby klient się
  • Odpowiedz
@Jakub_Puchatek: Hm, trochę lipa bo ogarniam klientowi wszystkie sprawy związane z transportem łącznie z agencjami celnymi itp. Czyli klient może wymagać odemnie bym podstawia mu coraz większą flotę, jakieś bardziej specjalistyczne naczey ( mega, zestaw itp ) a po miesiąca może pójść do innego. No to nieciekawie
  • Odpowiedz