Wpis z mikrobloga

Siema Mircy, właśnie zrobiłem sobie rezane z moich własnych oatmeal milk coffee stout i smoked ale i jakoś na wspominki mi się wzięło. Pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno kupowałem w Ministerstwie Browaru Raciborskie Rżnięte myśląc, że tak właśnie smakuje piwo z górnej półki. I tak lewitowałem w ekstazie i samouwielbieniu picia piwa w przedziale cenowym 4,69 do 4,99 przez parę tygodni po wyjściu z dewocji dla Dębowego Mocnego i Okocimia. Aż pewnego brzydkiego dnia martwej polskiej jesieni Pan w Ministerstwie polecił Rowing Jacka. 7 zł - cebula motzno, ale byłem z różowym, nie wypadało okazać słabości. W domu z Wiosłującym obchodziłem się jak Kopyra.plzbloku z 500 letnim porterem uwarzonym przez Mojżesza na górze Synaj. Dedykowany nikomu kapsel puścił i buchnęły w stary prlowski, 10-metrowy pokój na 15 piętrze mangi, marakuje, persymony i choinki. Borze liściasty, że tak może pachnieć piwo. Podsuwam pod nos różowemu, zachwycony. Pierwszy łyk, a co to takie gorzkie. Drugi łyk, a co to takie gorzkie. Świetne piwo tylko szkoda, że takie goryczkowe. A teraz? Podwójna imperialna ipa na chmielach new zealand 2015 ibu 150 nie zachwyca. Czekam na Atomowego Morświna.

#piwowarstwo #piwo
Pobierz lordsekator - Siema Mircy, właśnie zrobiłem sobie rezane z moich własnych oatmeal mil...
źródło: comment_kqg42IxxFt1iolkdkvJcthv5FpWDDqZR.jpg
  • 12
@Lrrr: ibu to tylko teoria, cyferki wyliczane na podstawie aflakwasów, blg, czasu gotowania itd. Nie ma na świecie człowieka, który jest ludzkim indykatorem ibu. Po wrzuceniu do prostego kalkulatora alfakwasów, blg, czasu gotowania itd. wyskoczyło 150 ibu.
@Lrrr: ja na burzliwej mam 28 litrów wędzonego kawowego stoutu, na cichej do 10 litrów trafi upieczony wędzony boczek. Salvador z Wąsosza mnie zainspirował. A boczek to podpatrzone na jankeskich forach przekraczanie granic. Tak wiem, że nie będę miał piany.