Wpis z mikrobloga

Hej Mirki,

Kupuję nowego laptopa biznesowego, zależy mi jedynie na pracy, a nie na grach (od tego mam konsole). Budżet to ok 8-10 tys. zł, chociaż fajnie by było kupić coś taniej.

Najważniejsza jest bardzo wysoka jakość wykonania, wysoka wydajność i pojemny dysk SSD (500gb minimum).

Mój faworyt to póki co Lenovo T440p, jako że przez kilka lat miałem przyjemność pracować na T430.
Niestety, jest dość drogi (prawie maks budżet) - 9.500.

Specyfikacja na załączonym obrazku.

Dlatego pytam specjalistów (tych prawdziwych, a nie pseudo) - czy są równie dobre (albo i lepsze) alternatywy w tym przedziale cenowym? Proszę o propozycje.

PS. Macbooki odpadają, zależy mi na Windows.

#komputery #laptopy #informatyka
Pobierz brck89 - Hej Mirki,

Kupuję nowego laptopa biznesowego, zależy mi jedynie na pracy,...
źródło: comment_ggoryv1RLZlz8o43EahpPzhTamHUO9w3.jpg
  • 9
@cipok: Kur** wiedziałem, proszę o merytoryczną wypowiedź specjalistów, odzywa się zielonka, że "słaby"? Masz jakiś argument? Propozycja czegoś lepszego?
Kupuję nowego laptopa biznesowego, zależy mi jedynie na pracy, a nie na grach (od tego mam konsole). Budżet to ok 8-10 tys. zł,

@brck89: obejrzyj sobie nowego della xpsa 2015/precisiona 5510

Mój faworyt to póki co Lenovo T440p

T440p/t540p nie byłby zły jeżeli dokupiłbyś osobno ssd i ram np. w tym samym sklepie, ale obecnie ceny dość zaporowe i szczerze mówiąc tyle bym za nie nie dał, jeszcze jakiś czas temu
@brck89: ostatnio byłem na kupnie, zamówiłem nowego xps'a 15 o podobnej specyfikacji jak Twój powyżej, jak tylko dotrze to zdam relację
@jeshu: @Pustulka: Dell XPS 15 wygląda sensownie, nie podoba mi się tylko ta dotykowa metryca (jak dla mnie zbędny gadżet). Jeshu, czekam na relację (laptopa będę kupował w przeciągu miesiąca).

Z drugiej strony miałem do czynienia z Dell Latitude E6440 i nie wspominam tego za dobrze, chociaż wiem, że to nieco niższa półka.
Dell XPS 15 wygląda sensownie, nie podoba mi się tylko ta dotykowa metryca (jak dla mnie zbędny gadżet).

@brck89: wersja z ekranem 4k jest tylko dotykowa, tak sobie upodobał i jest w wszystkich nowych poza m7710

Z komputerów Della, co powiecie na poniższy:

Lolakim je chyba ściąga z USA, kwestia czy jest nowy czy to outlet/refurb. Oultety/refurby można mieć taniej.