Tak mi przyszło do głowy, żeby zrobić "Akademię młodego Mirka" czy tam akademie Mirko.
O co chodzi?
Jest tu sporo osób które odniosły zawodowy sukces który przejawia się w dużych zarobkach, podróżach prestiżu czy też ruchaniu azjatek i napędzaniu bulu dupy i wykopków.
Jest tu też ogromna liczba ludzi młodych, czy wręcz gimbusów, którzy często nie wiedzą kompletnie co zrobić ze swoim życiem. Sam taki byłem i sam pamiętam jak wyglądała droga wielu osób w moim wieku, którym tak naprawdę nikt nie doradzał jaką szkołę wybrać, jakie studia i czego właściwie może po tym wszystkim oczekiwać. Czego będą oczekiwać od niego.
No ale do meritum
Akademia mirko miałaby dać młodym ludziom wskazówki dotyczące jak największej liczby dobrze płatnych zawodów (złe płatne zawsze dadzą radę załapać), wymagania, studia, własne działalności, prawdopodobieństwo trudności etc etc i może indywidualne porady.
Z początku kilka wpisów na temat swojej pracy ludzi z mirko, potem stronka z listą zawodów,
potem rozpiska z porównaniem zawodów prognozami opłacalności linkami do forów artykułów.
Własne forum i artykuły, kontakty do mirków mentorów z danych zawodów.
organizacja non profit
olbrzymia promocja rozwoju młodzieży
Małe firmy i wielkie organizacje dofinansowują organizacje i organizują dni otwarte patronaty i stypendia dla młodzieży z akademii młodego mirka
polska rośnie w siłę dzięki realnej oddolnej inicjatywie
osoba która pociągnęła ten pomysł otrzymuje order odrodzenia polski
Strony typu "znajdź zawód dla siebie" są popularne na całym świecie a rządy i organizacje inwestują w badania na temat zapotrzebowania na specjalistów czy coś tam.
ŚWIAT JEST LEPSZY
lub może to pomóc z 2-3 mirkom = ŚWIAT JEST LEPSZY
@mam_pomysla: chcesz ludziom, którzy są w gimbazie czy licbazie doradzać co mają zrobić ze swoim życiem? Pomysł okej ale czy nie uważasz, że lepiej nauczyć ludzi brania odpowiedzialności za swoje życie? Bo to co proponujesz to wychowywanie małolatów, którzy są zbyt leniwi, żeby usiąść i zastanowić się co chcą robić w życiu.
@mam_pomysla: to nie agresja, tylko dobitny sposób wypowiedzi. Proszę cię, w dobie internetu i globalizacji można nie wiedzieć czego się chce? Podkładając "łatwe" rozwiązania, zrobisz z ludzi jeszcze większe kaleki. Bez własnych marzeń i motywacji. Tylko własne świadome decyzje są dobre i owocne; robienie czegoś na wzór innych, nie prowadzi do szczęścia.
To nie takie proste. Jest niedziela a ja od 5 rano na nogach. I mówi to były programista w lepszych czasach. Nadal mnie nie stać żeby zarobione pieniądze na mnie robiły. Życie jest zbyt skomplikowane w dłuższej perspektywie żeby planować na serio cokolwiek.
@mam_pomysla: Szczerze? To zazdroszczę pokoleniom z lat dziadka. Było co jeść? Chcesz dom zbudować na wsi? Gorzałę dla sąsiadów szykuj, sami zbudują. I do dzisiaj jak przyjeżdżam na rodzinną wioskę to mi się kłaniają posąsiedzkie gówniaki których na oczy nie widziałem. A serce roście.
w dobie internetu i globalizacji można nie wiedzieć czego się chce? Podkładając "łatwe" rozwiązania, zrobisz z ludzi jeszcze większe kaleki. Bez własnych marzeń i motywacji. Tylko własne świadome decyzje są dobre i owocne; robienie czegoś na wzór innych, nie prowadzi do szczęścia.
@UndaMarina: @mam_pomysla: Mój pomysł to: oprawić ten komentarz w ramkę i wieszać w szkołach.
Dzieciak który kończy gimnazjum w pcimiu dolnym a jego rodzice pracują na roli może mieć potencjał, ale czy wie co mogą nieść jego decyzje?
@mam_pomysla: rozumiem ,że ty właśnie świetnie odnajdziesz się w roli tego co będzie dostrzegał bądź tez nie ten potencjał? Mnie to wygląda na jakieś gówno kołczingi i "kurs" pozytywnego myślenia...
O co chodzi?
Jest tu sporo osób które odniosły zawodowy sukces który przejawia się w dużych zarobkach, podróżach prestiżu czy też ruchaniu azjatek i napędzaniu bulu dupy i wykopków.
Jest tu też ogromna liczba ludzi młodych, czy wręcz gimbusów, którzy często nie wiedzą kompletnie co zrobić ze swoim życiem. Sam taki byłem i sam pamiętam jak wyglądała droga wielu osób w moim wieku, którym tak naprawdę nikt nie doradzał jaką szkołę wybrać, jakie studia i czego właściwie może po tym wszystkim oczekiwać. Czego będą oczekiwać od niego.
No ale do meritum
Akademia mirko miałaby dać młodym ludziom wskazówki dotyczące jak największej liczby dobrze płatnych zawodów (złe płatne zawsze dadzą radę załapać), wymagania, studia, własne działalności, prawdopodobieństwo trudności etc etc i może indywidualne porady.
Z początku kilka wpisów na temat swojej pracy ludzi z mirko, potem stronka z listą zawodów,
potem rozpiska z porównaniem zawodów prognozami opłacalności linkami do forów artykułów.
Własne forum i artykuły, kontakty do mirków mentorów z danych zawodów.
organizacja non profit
olbrzymia promocja rozwoju młodzieży
Małe firmy i wielkie organizacje dofinansowują organizacje i organizują dni otwarte patronaty i stypendia dla młodzieży z akademii młodego mirka
polska rośnie w siłę dzięki realnej oddolnej inicjatywie
osoba która pociągnęła ten pomysł otrzymuje order odrodzenia polski
Strony typu "znajdź zawód dla siebie" są popularne na całym świecie a rządy i organizacje inwestują w badania na temat zapotrzebowania na specjalistów czy coś tam.
ŚWIAT JEST LEPSZY
lub może to pomóc z 2-3 mirkom =
ŚWIAT JEST LEPSZY
#!$%@? mnie, ale paradoksalnie z szacunku do was wołam #programowanie #emigracja #rozwojosobisty #motywacja #studia #pracaupodstaw
#akademiamirko #akademiamlodegomirka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
Proszę cię, w dobie internetu i globalizacji można nie wiedzieć czego się chce? Podkładając "łatwe" rozwiązania, zrobisz z ludzi jeszcze większe kaleki. Bez własnych marzeń i motywacji. Tylko własne świadome decyzje są dobre i owocne; robienie czegoś na wzór innych, nie prowadzi do szczęścia.
Komentarz usunięty przez autora
@UndaMarina: @mam_pomysla: Mój pomysł to: oprawić ten komentarz w ramkę i wieszać w szkołach.
Komentarz usunięty przez autora
@mam_pomysla: rozumiem ,że ty właśnie świetnie odnajdziesz się w roli tego co będzie dostrzegał bądź tez nie ten potencjał?
Mnie to wygląda na jakieś gówno kołczingi i "kurs" pozytywnego myślenia...