Dlaczego nie kupować #nexus5 ? Co kupić zamiast niego i dlaczego?
Zamierzam ten telefon zakupić. Obecnie mam Nexusa 4, ale się zużył (ekran dotykowy w coraz większej liczbie miejsc nie dotyka; szybka tylnia pęknięta, więc też aparat zamglony; gniazdo jack uszkodzone, więc stale wykrywa słuchawki, więc programowo muszę włączać, ale połączenia przerywa). Poza tym jestem z niego zadowolony i każdemu polecam. #android #nexus5
@Marcinox: Dla mnie to już za duży telefon. Obawiam się, że tak duży ekran będzie bardzo skutecznie pożerać baterie. Już teraz mam duży ekran, co odczuwam. @schreder: Kusi z względu na większą baterię i 32GB. Jednak cena 1,2kPLN vs 0,7kPLN mnie nie przekonuje, że warto. @miluvzkittenz: Dziękuje za ostrzeżenie, cumplu. @Krupier: Mam w Nexus 4 Androida 5.1 od Cyana. Jestem naprawdę zadowolony. Nie zmieniałbym telefonu, gdyby był dalej
@Krupier: Ja się nie obawiam zmiany romów, choć nie chciałbym poświęcić życia na zmienianiu ich. Zamierzam to zrobić. @schreder, jednak Nexus 5 też kosztuje ok. 1,2 kPLN. Istnieje również wersja 32GB.
@adam-dobrawy: fajnie się pobawić romami, ale to nudzi po jakimś czasie. Chcę mieć telefon, który działa płynnie, #!$%@? wręcz, nie wiesza się, nie wywala błędów itp. Taki był właśnie Nexus 5 na 4.4.4. gdy go kupiłem, po przesiadce z Desire X i posiadaniu w łapach setek telefonów (salone Play here) byłem w szoku.
Od Andka 5.0 do teraz do 6.0 jest już tylko gorzej moim zdaniem. Nie wyobrażam sobie siedzenia na
@adam-dobrawy: Ej kolego, ty myślisz, że te oferty 700zł za nowy nexus 5 z allegro to normalna cena? Bo to są zregenerowane na chińskich częściach trupy. A mi4c jest nowiutki i wysokiej jakości (Xiaomi=Chińskie Apple)
@adam-dobrawy: gwarancja do końca maja. Noszę w etui i folii od nowości. Ma popękana ramkę przy przyciskach głośności ale to typowa wada n5 i ludzie już nie raz wysyłali na gwarancję. Specjalnie nie wysyłałem bo mam nadzieje ze jak przed gwarancja wyślę to im się części skończą i mi dadzą nowy :p tak ogólnie to stan perfekcyjny prócz tej wady
No mirki kochane muszę coś wyznać, właśnie się dowiedziałem że moja wybranka serca po 6 latach bycia razem mnie zdradziła. I #!$%@?, kredyt, mieszkanie, 6 lat razem wszytko w #!$%@?. Co robić? Jak żyć?
Zamierzam ten telefon zakupić. Obecnie mam Nexusa 4, ale się zużył (ekran dotykowy w coraz większej liczbie miejsc nie dotyka; szybka tylnia pęknięta, więc też aparat zamglony; gniazdo jack uszkodzone, więc stale wykrywa słuchawki, więc programowo muszę włączać, ale połączenia przerywa). Poza tym jestem z niego zadowolony i każdemu polecam.
#android #nexus5
Xiaomi Redmi Note 2 ?
@schreder: Kusi z względu na większą baterię i 32GB. Jednak cena 1,2kPLN vs 0,7kPLN mnie nie przekonuje, że warto.
@miluvzkittenz: Dziękuje za ostrzeżenie, cumplu.
@Krupier: Mam w Nexus 4 Androida 5.1 od Cyana. Jestem naprawdę zadowolony. Nie zmieniałbym telefonu, gdyby był dalej
Jedyny sensowny stock Android to KitKat i nic nie zapowiada tego by to się zmieniło.
@schreder, jednak Nexus 5 też kosztuje ok. 1,2 kPLN. Istnieje również wersja 32GB.
Od Andka 5.0 do teraz do 6.0 jest już tylko gorzej moim zdaniem. Nie wyobrażam sobie siedzenia na
Znam Xiaomi. Mam ich powerbanki ( ͡º ͜ʖ͡º)