Wpis z mikrobloga

Dlaczego nie kupować #nexus5 ? Co kupić zamiast niego i dlaczego?

Zamierzam ten telefon zakupić. Obecnie mam Nexusa 4, ale się zużył (ekran dotykowy w coraz większej liczbie miejsc nie dotyka; szybka tylnia pęknięta, więc też aparat zamglony; gniazdo jack uszkodzone, więc stale wykrywa słuchawki, więc programowo muszę włączać, ale połączenia przerywa). Poza tym jestem z niego zadowolony i każdemu polecam.
#android #nexus5
  • 15
@Marcinox: Dla mnie to już za duży telefon. Obawiam się, że tak duży ekran będzie bardzo skutecznie pożerać baterie. Już teraz mam duży ekran, co odczuwam.
@schreder: Kusi z względu na większą baterię i 32GB. Jednak cena 1,2kPLN vs 0,7kPLN mnie nie przekonuje, że warto.
@miluvzkittenz: Dziękuje za ostrzeżenie, cumplu.
@Krupier: Mam w Nexus 4 Androida 5.1 od Cyana. Jestem naprawdę zadowolony. Nie zmieniałbym telefonu, gdyby był dalej
@adam-dobrawy: fajnie się pobawić romami, ale to nudzi po jakimś czasie. Chcę mieć telefon, który działa płynnie, #!$%@? wręcz, nie wiesza się, nie wywala błędów itp. Taki był właśnie Nexus 5 na 4.4.4. gdy go kupiłem, po przesiadce z Desire X i posiadaniu w łapach setek telefonów (salone Play here) byłem w szoku.

Od Andka 5.0 do teraz do 6.0 jest już tylko gorzej moim zdaniem. Nie wyobrażam sobie siedzenia na
@adam-dobrawy: Ej kolego, ty myślisz, że te oferty 700zł za nowy nexus 5 z allegro to normalna cena? Bo to są zregenerowane na chińskich częściach trupy. A mi4c jest nowiutki i wysokiej jakości (Xiaomi=Chińskie Apple)
@adam-dobrawy: gwarancja do końca maja. Noszę w etui i folii od nowości. Ma popękana ramkę przy przyciskach głośności ale to typowa wada n5 i ludzie już nie raz wysyłali na gwarancję. Specjalnie nie wysyłałem bo mam nadzieje ze jak przed gwarancja wyślę to im się części skończą i mi dadzą nowy :p tak ogólnie to stan perfekcyjny prócz tej wady