Aktywne Wpisy
tiofen +516
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +226
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
We Wrocławiu od 25 lat nie ma administracyjnego podziału dzielnicowego.
Podział ten funkcjonował w latach 1952-1990 i był peerelowskim niewypałem. Podział ten w żaden sposób nie odzwierciedlał struktury miasta i specyfiki poszczególnych obszarów. Dodatkowo dawał ogromną władzę źle dopasowanym urzędom dzielnicowym.
Dziś te nazwy funkcjonują ZWYCZAJOWO, ale jest to cholernie niefortunne. Wystarczy spojrzeć na mapę, żeby się zorientować że Oporów, Kuźniki i Leśnica znajdowały się w obrębie dawnej Dzielnicy Fabryczna. Trudno sobie zatem wyobrazić, że mieszkańcy poniemieckiego Oporowa mogą dzielić jakiekolwiek lokalne problemy z mieszkańcami peerelowskiego Kozanowa. Podobnie jest ze wskazywaniem lokalizacji. Mieszkanie "na Fabrycznej" może oznaczać niemal pół miasta i wprowadza tylko niepotrzebną dezorientację.
Tak, ponieważ są to samodzielne jednostki administracyjne, nie powiązane z podziałem administracyjnym. Innymi słowy Urzędy nie przejęły się likwidacją starego podziału administracyjnego i tkwią sobie w podziale, który wykorzystują na swoje potrzeby. Ale ich granice pomiędzy różnymi urzędami się nie pokrywają i wcale nie są zgodne ze starym podziałem dzielnicowym. Można by powiedzieć, że jest on co najwyżej inspiracją dla wyznaczania stref podległych tym instytucjom.
Osiedla, konkretnie 49. Też nie są doskonałe w określaniu właściwych rejonów miasta, ale są znacznie bardziej precyzyjne niż archaiczne osiedla.
Nie wiem, mów jak chcesz tylko nie stosuj nazw, które nie istnieją. I pamiętaj, że nie jest głupi ten kto słucha i nie rozumie, tylko ten kto mówi i nie jest rozumianym. Zatem jak następnym razem powiesz o tym, że mieszkasz na Psim Polu, a pod domem masz przystanek Osobowice, to Ty wychodzisz na durnia, a nie ktoś kto pomyśli, że mieszkasz w okolicy Rynku Psiego Pola.
Wiki
Gazeta Wrocławska na ten temat
#wroclaw #boldupy
@rbielawski: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PomozcieBijaMnieNiemcy: K---a, idę po Ciebie.
Jedź ze śródmieścia na Brochów do szpitala to cię odeślą do na gaj do Borowskiej, albo na Marciniaka, bo rejonizacja.
http://www.fakt.pl/wroclaw/wroclaw-kuriozalna-decyzja-ministra-rodzimy-w-rejonie-,artykuly,562286.html
Spróbuj załatwić coś z nie swoim zusie !
Oficialna rejonizacja zusu : http://www.zus.pl/default.asp?p=2&id=1866&kod=354
Zapraszam do załatwiania spraw w obcym US
@gaska: To przecież napisałem :) Dobrze, że przywołałaś temat ogłoszeń mieszkaniowych. Przeglądasz sobie ogłoszenia, a tam w nagłówku "Mieszkanie dwupokojowe Wrocław Fabryczna", no i kij - więcej kłopotu z tego wynika niż pożytku, bo to może oznaczać cokolwiek. Zastanawiające jest to, że podział został zlikwidowany 25 lat temu, a nadal jest silnie zakorzeniony. Reformę administracyjną w skali kraju mieliśmy w
Do tego sam sadzisz farmazony mówiąc o rejonizacji szpitali.
Jak określić miejsce zamieszkania z dokładnością do 2-3 km2 nie podając adresu ?
Takie określenia są potrzebne. Ludzie kochają takie określenia.
Jakby przestały istnieć województwa to dalej by mówiono o sieradzkim...bo jakoś trzeba to nazwać !
Niechaj żyją nam dzielnice wrocławia !
Najbardziej mnie w tym wszystkim wnerwia to, że ten podział kompletnie nic nie mówi i tworzy większy chaos tylko.
Zaraz zrobię małe porównanie zakresów urzędów, żeby pokazać jak bardzo mylący to jest podział.
I poki co to ty nie jestes rozumiany, bo nie przedstawiasz zadnej alternatywy, zadnego zamiennika, nowego podzialu czy cokolwiek.
Jeszcze gdybys wlepil ta [mapke](
@Iudex: Mówisz, że nie proponuję nic w zamian podczas gdy napisałem dokładnie to co powyżej. To jest dopiero #fucklogic