Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +22
Postanowilam przeczytać lektury szkolne od nowa.
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Za prawie 2 miechy mieszkania w domu 3 pietrowym ( 4 osoby mieszka w domu) + duzy ogrod, (ogrzewanie na gaz) wyszlo 38 funtow + jakis rabat -12 funciakow czyli 26 funtow / 4 = 6.5 funta co 2 miesiace za gaz i prad. I to w okresie grzewczym bo grzejemy codziennie rano i wieczorem. Pewnie w grudniu i styczniu wyjdzie po 8 funi bo czesciej bedziemy grzac #heheszki . 6.5 funta czyli najnizsza placa minimalna w UK za godzine. Czaicie to ? Musicie przepracowac 1 godzine w ciagu 2 miesiecy zeby zaplacic rachunki za gaz i prad. Wyobrazacie sobie takie cos w PL? 1 dzien pracujecie na rachunki a 4 dni na czynsz a reszta pieniedzy dla was ?! #emigracja #polska #anglia #rachunki #zyciejakwmadrycie
@bart88uk: ogrzewają ogród, nieźle!
@bart88uk: Ale zdajesz sobie sprawe, że za gaz to jest PROGNOZA dopiero? A rozliczenie bedzie pozniej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bart88uk: Niby gdzie? Masz napisane wyraźnie, że to są ich zgadywanki.
Do tego nic dziwnego, że za prad niewiele płacicie, jeżeli z niego nie korzystaćie. 43kWh przez 50 dni to jest 35W.
@dobrazonax: oj tam cos wymyslimy
Oczywiście czajnik elektryzny, mikrofala czy toster też odpadają.