Wpis z mikrobloga

@Hamza: bierzesz krapowe nody a nie bierzesz Moral Conviction czy Constitution. Nody od crita wywal nic Ci nie dadzą. Mało dmg. Rozumiem że to pod Flame Totem ma być
@Lrrr: dziękuję, że napisałeś coś, teraz mogę rozmawiać z tobą. Nie wiem jaką postać stworzyć więc wymyślam drzewa i chciałem teoretycznie wiedzieć, czy HP regen na poziomie np. 10% HP per sec jest OP i żaden boss mnie łatwo nie zabije, czy zabije. Gdybym robił taką postać z HP regen, to totemy z fire użyłbym.

btw. A zobacz na inną postać, czy taka postać będzie OK? Czym walczyć, łuk, czy inny
@Hamza: Zabije Cie spokojnie, jednym hitem. A drugi build kompletnie bezsensu :P Poczytaj poradniki, daleko nie zajdziesz. Skup sie na skillu konkretnym a nie na typie broni
@Lrrr: można też wyklikać inną postać z totemami, bez życia postaci, ale fire max i będzie wielki bonus do dmg totemów i wielki dmg z fire, z 350%, 450%? ale taka postać nie ma sensu żadnego?
@Lrrr: dlaczego jednym hitem zabije boss? Ktoś na youtube miał inny build, nie wiem jaki i tam ostatni boss z gry prawie nic mu nie robił, HP Regen miał OP i strzelał z czaru jakiegoś. Zmienili coś w PoE i hp regen tank jest papierowy?
@Hamza: wejdź na forum, poczytaj poradniki. Musisz mieć balans, generalnie w POE buduje się w okół jakiegoś skilla. Nie ma sensu robić w POE tanków... Daj ten filmik to Ci wytłumaczę
@Hamza: Filmik z 2013 roku... Wejdź na forum pathofexile.com poczytaj poradniki tam. Generalnie nie ma znaczenia klasa, różnica taka w jakim miejscu na drzewku zaczyna. Możesz być maruderem który castuje albo Witchem który #!$%@? melee. Nie ma znaczenia. Teraz jest patch 2.0 a ten na filmiki to 1.1 więc jak sie domyślasz wiele sie zmieniło.
@Lrrr: spróbuj mi napisać czy do solo pve nadaje się początek buildu tej postaci, której wydałem 60 pkt w cold, jeśli tak, to napisz czym przykładowo na niej walczyć jeśli miałbyś nagle dostać taką postać z tymi, identycznymi 60 punktami, kolejne punkty dodałbyś w dex by z łuku strzelać, czy dodałbyś je w pułapku by robić spam pułapek? Czy pułapki byłyby wystarczająco dobre by solo przechodzić grę? Czy może używałbyś szponów
@Hamza: Nie nadaje sie, zdecydowanie za mało HP. Trapy są #!$%@?, nie warto sie w nie bawić. Nie skupiaj się na typie broni tylko na konkretnym skillu.
@Lrrr: to jaki skill będzie nadawał się do solo exp i będzie zamrażał przeciwników często? Może żaden, bo np. są zamrażające, ale poza zamrażaniem dmg kiepskie więc nie nadaje się do solo exp i lepiej wybrać coś innego?
@Lrrr: mój styl gry byłby taki, którego prawie nikt nie wybiera. Nie chcę zrobić postaci, którą grało 95% osób. Wolałbym zrobić jakąś dziwną postać, ale gra prawdopodobnie ma małe możliwości i niemal każdy build to jeden z 5 lub iluś skilli. Czyli jeśli summoner to będzie jakiś jeden, dwa, które prawie niczym się nie różnią, różniłby się trochę summoner, który miałby totemy, które wzywają summony, ale to istnieje lub istniało od
@Lrrr: btw. a dawno, dawno temu byli gracze z shockwave totem? Totemy odpychały wrogów i attack speed miały ogromny? Czy to nadal jest możliwe w tej wersji gry i czy dobre?