Aktywne Wpisy
kamil-tika +30
Jak ktos mnie zapyta co jest kwintesencja p0lki to dla mnie ostatnia inba rowerowa jest idealnym tego typu przykladem. W skrocie p0lka jedzie na rowerku nie po sciezce rowerowej tylko po ulicy. Ma w dupie przepisy ruchu drogowego. Liczy sie tylko ona i jej rowerek. Przepisy mowia jasno:
Art. 33. - [Obowiązki kierującego rowerem, motorowerem lub hulajnogą elektryczną] - Prawo o ruchu drogowym.
1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną jest obowiązany korzystać

Mrbimbek +67

Inna sprawa jest taka że jaki ten Nasz system nie będzie i tak pewnie będzie mu daleko do bycia wzorem. Mam pewne porównanie. Od niedawna pracuję w pewnym korpo, firma wywodzi się ze Szwajcarii, z początkiem sierpnia pracę zaczęło 5 osób ze Szwajcarii właśnie. Od razu pojawiły się plotki, oni mają 18 lat i już 3 lata doświadczenia! Myślę sobie- bzdura! Kilka dni temu miałem okazję zweryfikować te informacje. I rzeczywiście Drogie Mirabelki i Drodzy Mircy, gość ma 18 lat i od 3 pracuje w firmie. Do PL przyjechał na rok, potem wraca do siebie. Studiów żadnych nie ma, i jak mówi, nie są mu za bardzo potrzebne. On nie będzie miał żadnych problemów żeby dojść na dowolne stanowisko w firmie, Polacy jeśli nie mają minimum licencjatu i 1 języka obcego, nawet nie mają po co cv wysyłać. Co jest wart taki dyplom to inna sprawa. Ale to pokazuje jak nieudolny jest nasz cały system, zachłysnęliśmy się mitem wyższego wykształcenia. A co on daje? Dużo tu spraw poruszyłem, takie trochę #zalesie.
A teraz zabieram od Każdego 200 cebulionów i zapraszam do dyskusji!
#edukacja #studia #praca #przemyslenia troche #wybory
Komentarz usunięty przez autora
#!$%@? systemu edukacji nazywasz powrót do rozwiązania 8+4/5? A co w nim takiego złego było? W czym obecny 6+3+3/4 jest lepszy?
Aha, to co piszesz o Szwajcarii nijak ma się do tematu.
@AlvarroLB: politycy? Rozum? Godność? Raczysz żartować chyba xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)