Wpis z mikrobloga

@yeloneck: czasami jest to jedyna okazja by spotkać się z rodziną, czy powspominać tych zmarłych. do najebki nie potrzeba świąt o czym przekonuję się na każdym kroku. jeszcze rozumiem młodych, nie wiem, 13-18 lat bo to taki głupawy wiek, ale jak widzę rówieśników (lvl 33 here), to mi słabo. poziom ten sam co pociąg i kaczuszki na weselach...
@p1tbull: Dla mnie Haloween jako takie nie funkcjonuje i jest "sztucznym świętem" ale bardzo dobrze zaimplementowało się u młodszych ludzi i wielu moich znajomych, ale oni chyba wierzą że każdy pretekst do zapicia mordy jest dobry.
Halloween nie obchodze - nie Polskie i gardze tym.

Ale swieta zmarlych nie lubie, smutne swieto gdzi wszyscy nagle na hurra leca na cmentarz *

*i blokuja drogi wokol mojego domu, staja u mnie na parkingu i zamykaja mi Lostowicka :s #gdansk
@xhxhx: I co z tego,że kilkaset lat p.n.e. w Szwecji robili masowo reliefy świerków, skoro nie ma to żadnego związku z tradycjami bożonarodzeniowymi? Choinka narodziła się w protestanckich Niemczech ponad dwa tysiące lat później i nie ma dowodów na to, że ma cokolwiek wspólnego z pogańską obrzędowością, ma za to wiele wspólnego z chrześcijańskimi misteriami bożonarodzeniowymi, w czasie których przedstawiano historię Adama i Ewy, a za Drzewo Poznania służyły drzewa iglaste,