Wpis z mikrobloga

Ej #politechnikapoznanska nie wiedziałem, że macie oszołomów na stanowiskach profesorów:

Dwa dni po wyborach Politechnika Poznańska organizuje seminarium na temat przyczyn katastrofy smoleńskiej. Przyjedzie prof. Wiesław Binienda, ekspert zespołu Antoniego Macierewicza.

Prof. Tomasz Łodygowski, rektor Politechniki Poznańskiej, nie ukrywa zaskoczenia. - Miałem urlop. Od pana dowiaduję się, że na politechnice jest organizowane takie spotkanie. Nikt mnie też na to spotkanie nie zaprosił. Może dlatego, żebym nie zadawał trudnych pytań? - zastanawia się rektor. I dodaje: - Nie uważam, żeby takie seminarium w murach naszej uczelni to był dobry pomysł. Będę o tym rozmawiał z profesorami Błażewiczem i Węglarzem [prof. Jan Węglarz to dyrektor Instytutu Informatyki Politechniki Poznańskiej, członek komitetu naukowego 1. i 2. Konferencji Smoleńskiej, organizowanej przez PiS - red.].

Biniedzie będzie towarzyszyła jego żona, jakie ona ma poglądy na katastrofę? He he he:
Uważam, że zamach w Smoleńsku przygotowały polskie i rosyjskie służby specjalne

Binieda i jego słynna symulacja:
O dane wyjściowe, których Binienda użył do stworzenia swojej symulacji, poprosiła go Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego i wojskowa prokuratura. Prof. Binienda nigdy tych danych nie udostępnił.
Tymczasem:
Wersję zespołu Laska potwierdziła też Prokuratora Wojskowa i naoczni świadkowie na miejscu katastrofy.

#

#poznan #smolensk #pis #neuropa #polityka
  • 43
nie cokolwiek lemingu, tylko brednie forsowane właśnie w oparciu o brak danych albo o abstrakcyjne analogie z parówkami lemingu.

@GilbertEatingGrape: heh, no i agresja, brednie, etc - dużo czytasz wyborczej czy jak? To, ze chca swoje teorie przedstawiac to nic zlego - a czy bedzie to mialo sens naukowy to ocenia uczestnicy. Po to sie robi spotkania i po to sie o tym rozmawia.
Ale nie, nie wolno bo oszlomy i
Dziwi mnie tylko i śmieszy, że szanowna uczelnia udziela atencji takim pseudo-specjalistom od teorii spiskowych, którzy się ośmieszają swoimi teoriami.

@GilbertEatingGrape: na tym polega rola uczelni, żeby były pewnego rodzaju inkubatorem róznych teorii i punktow widzenia. Ja wiem, ze teraz robi sie z uczelni szkole zawodowa, ale generalnie po to powstaly te wszystkie "niezaleznosci" uczelni, rektorów etc.
na tym polega rola uczelni, żeby były pewnego rodzaju inkubatorem róznych teorii i punktow widzenia.

xD

już za pół roku na SGH seminarium: Dziewictwo Maryi Panny a wahania stóp procentowych na polskiej giełdzie

Jest wymagany pewien bazowy poziom "naukowości" teorii żeby uczelnia mogła się nią zająć bez przynoszenia sobie wstydu. Teorie smoleńskie raczej tego bazowego poziomu nie sięgają.

@edgar_k:
Jest wymagany pewien bazowy poziom "naukowości" teorii żeby uczelnia mogła się nią zająć bez przynoszenia sobie wstydu. Teorie smoleńskie raczej tego bazowego poziomu nie sięgają.

@6c6f67696e: dobrze, że to wiesz przed wszystkimi innymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na tym polega wlasnie pojecie "otwartego umyslu", ze nawet "oszolomow" potrafi sie wysluchac i zweryfikowac to co mowia.
No ale nie, bo smolensk, to oszolomy..
Na tym polega wlasnie pojecie "otwartego umyslu", ze nawet "oszolomow" potrafi sie wysluchac i zweryfikowac to co mowia.

jest różnica między wysłuchaniem nowej i przełomowej teorii, która nie została jeszcze zweryfikowana a wysłuchaniem ludzi którzy jedyne co pokazują to żenującą metodologię (wyniki Biniendy takie rzetelne, tak bardzo weryfikowalne)

@edgar_k:
@edgar_k: To, że to gówno a nie nauka to było wiadomo wcześniej. Nie trzeba w tym celu tych ludzi zapraszać na uniwersytet i legitymizować tego o czym mówią. Zresztą jeśli na seminarium nie będzie zaproszony nikt, kto by zadawał niewygodne pytania to nie będzie naukowe spotkanie tylko kółko wzajemnej adoracji.

To, że członkowie PAN się tym zajmują nie świadczy dobrze o tych tezach, tylko źle o danych członkach PAN. (Dla przypomnienia