Wpis z mikrobloga

Szkoda mi Przemka. Od tylu miesięcy żyły sobie wypruwa żeby partia wreszcie osiągnęła sukces, w końcu mieli fajne spoty, uspokoili Korwina i mówił nawet z sensem (nawet moja mama która za nim nie przepada powiedziała, że jej zdaniem wygrał debatę). Do tego dobra kampania w internecie, świetny pomysł na logo. I dupa. Jak zwykle - dupa. I te szklane oczy Przemka.

Moim zdaniem Wipler powinien założyć nowe ugrupowanie bo jest inteligentnym facetem który ma coś do powiedzenia. Odciąć się od Korwina, bo wiele osób z automatu Korwina nie poprze, bo Hitler, gwałty itd. Ja od kilku lat czekałam na "następcę" takiego właśnie jak Wipler - młody, inteligentny, nigdy nie palnie głupoty na wizji jak prezes. Największym problemem Korwina jest sam Korwin - jestem pewna, że gdyby pojawiła się zupełnie nowa, młoda partia z takimi propozycjami jakie ma KORWiN, to mieliby spore poparcie.

#wybory #korwin #wipler #4konserwy #polityka
  • 41
@whiteglove: nie powinien zakladac nowej partii. Tych procentow zabraklo tylko i wylacznie przez brak kasy i reklamy. Ani razu nie widzialem ich spotow wyborczych - w mediach glownego nurtu Korwin byl traktowany raczej malo przychylnie w stosunku do np. Komuchow z RAZEM - widac to ewidentnie w wynikach. Dramat Korwina polega na tym ze czas ucieka i byc moze do kolejnych wyborow nie uda mu sie dotrwac w pelni sil.
Dramat Korwina

@brokenik: Ale ja tu nie widzę żadnego dramatu, on sam pewnie też nie bo wydaje się traktowac politykę jako hobby. Jedyny dramat to dramat setek zrozpaczonych licealistów i studentów czy też mireczków - no im to się polityczny swiat zawalił i nie maja pojęcia jak sobie z tym poradzić bo zwyczajnie przeżywają to pierwszy raz i wydaje się im, że koniec świata nadszedł i piekło same.
@porucznikBorewicz: no nie przesadzalbym. Ja na korwina glosuje juz ktorys raz z kolei i owszem irytuje mnie taki stan rzeczy bo czuje sie zazenowany faktem ze gnoje z PSLu czy Nowoczesnej maja wieksze poparcie wsrod spoleczenstwa. Chociaz sam osobiscie nie wiem kto do licha moglby na nich glosowac. Mnie przeraza tylko fakt ze cala partia Korwin robila wiece i mnostwo szumu oto zeby dostac sie do sejmu. Bylem na ich wiecach
@brokenik: Nie. Nie dociera do ciebie, że inni ludzie mogą mieć zupełnie inne poglądy niż ty. Inne doświadczenia i spojrzenie na życie. Inny system wartości. Wydaje ci się, że twoje jest najnajtwojsze i że tylko ty masz rację a inni nie.

Inni ludzie też myślą i też podejmują takie czy inne decyzje. Ty święcie wierzysz, że masz rację ale inni też w to wierzą. Gdzie leży prawda?

Popatrz na wczorajsza butę
Dramat Korwina polega na tym ze czas ucieka i byc moze do kolejnych wyborow nie uda mu sie dotrwac w pelni sil.

@brokenik: Korwin to akurat żyje jak pączek w maśle - ma pensje posła europarlamentu, znaczny majątek w Polsce, partia dostanie refundację za kampanię - a do tego zero odpowiedzialności, bo jednak nie są w sejmie "więc nic nie mogą zrobić, ale jak już się uda to Panie, ho ho