Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +221
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Atreyu +447
Tytuł: Taniec ze smokami. Część 2
Autor: G. R. R. Martin
Gatunek: fantastyka
★★★★★★☆☆☆☆
Fajna fabuła, wciąga jak diabli od samego początku serii. Wątek Dany i Jona wymiatają.
Ocena byłaby wyższa, gdyby tłumacz trochę bardziej się postarał nie zrąbać roboty brakiem synonimów (chyba można inaczej napisać "smagła kobieta" czy "miły staruszek", frazy powtórzone milionowi raz aż zniechęcały do czytania).
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
nawet jeśli Martin taki ma dziwny styl, to i tak fajnie robi te swoje zwroty akcji, zwłaszcza jak kogoś uśmierca ( ͡° ͜ʖ ͡°)