Aktywne Wpisy

AgentGRU +64
Dorobiły się na naszych garbach a teraz cyk na wakajki, no widzicie
#przegryw
#przegryw

aroaro1993 +4
Od kilku lat mieszkam w Holandii i wciąż nie mogę pojąć jak to jest, że opieka zdrowotna w tym kraju jest tak wysoko oceniana w większości rankingów, a jak idziesz do lekarza rodzinnego to na wszystko jest przepisywany paracetamol ¯_(ツ)_/¯ mógłby mi to ktoś wyjaśnić? Mam znajomych którzy się wynoszą z tego kraju po kilku latach mieszkania tutaj właśnie przez opiekę zdrowotną.
#holandia #zdrowie #lekarz
#holandia #zdrowie #lekarz

W czasie pracy na kompie dostałem błąd braku pęku kluczy.
Odpalam ponownie kompa i system nie wstaje. W czasie ładowania pasek postępu zwalnia i system nigdy nie jest załadowany.
Bootuje trzymając option - nie widać partycji recovery.
Odpalam recovery online - narzędzie dyskowe nie radzi sobie z naprawą dysku.
Bootuję w verbosę i dostaję ten samo komunikat co przy naprawianiu dysku.
Nie da się go sformatować, dopiero Paragon Disk Manager na innym kompie potrafił wyzerować dysk (zerowanie SSD (╯︵╰,) ), udało się sformatować pod system plików.
Wkładam do kompa, odpalam instalację, tworzy partycje EFI, Recovery, zaczyna zgrywać pliki instalacji i ZONK.
Myślałem, że dysk uwalony. Dla potwierdzenia wrzucam na jego miejsce jakiś talerzowiec. jeszcze raz pobieram instalkę el capitan, tworzę nowy dysk instalacyjny, zaczynam i mam ten sam problem. 200MB skopiowanych danych i kaplica.
Wrzucam SSD w kieszeń na USB i staram się jeszcze raz postawić na nim system. Poszło...
I teraz - albo wina kompa/złącza/jakiegoś kontrolera SATA przez który najpierw wywaliło system, a potem nie dało się go zainstalować.
- albo system się wywali bo foch i zbiegiem okoliczności w czasie instalacji mam problemy, bo wewnątrz kompa mam drugi dysk (HDD z danymi), czego nie przewiduje z jakichś powodów instalacja na macbooku.
Jak skończy się przywracanie z TimeMachine, to wyjmuję SSD z kieszeni i wrzucam do środka, żeby zobaczyć co się będzie działo...