Wpis z mikrobloga

Na youtubie wrzucam jakąś nutkę do pracy, wrzucam auto odtwarzanie podobnych i przez ok. pół godziny wszystko idzie wspaniale. Lecą nutki faktycznie podobne albo takie, które przynajmniej pasują do gatunku. Niestety zawsze, niezależnie czy słucham jakiejś offowej hipsterskiej muzyki, jazzu, trashmetalu czy disco polo, w końcu wrzuca mi jakiś popowy szajs. Jak tego uniknąć? Potrafię zacząć od słuchania choćby i chilloutu, by po godzinie zorientować się, że słucham już 10 kawałka jakiejś taylor swift czy innego edda sherana i to w większości wszystko z VEVO. Zazwyczaj orientuję się zbyt późno bo dopiero gdzieś jakieś takie podświadome #!$%@? karze mi spojrzeć na to co słucham, gdy jestem zajęty pracą. Moja lista odtwarzania momentalnie zachodzi syfem, polecane filmy robią się playlistą z vivy, a historia youtube jest strasznie ciężka do przeglądania w poszukiwaniu fajnego kawałka, który się trafił.

Pierwszą myślą było zablokowanie vevo, ale okazuje się, że oni mają osobny kanał dla każdego artysty :/

Wiecie co można zrobić by jakoś to zablokować albo chociaż zmienić sposób w jaki to działa?

#muzyka #youtube #internet #pytanie
  • 7
Łącze się w bólu ;]
Generalnie pytanie sformułowałbym tak:
Czy jest możliwość "tuningowania" podpowiedzi,
albo lepsze settingsy do algorytmu wyszukującego sugestii,
albo jakiś filtr caontain/not contain ? :)
@randall: deezer na Polske wygląda faktycznie lepiej (przykład jak chciałem tak z rok/2 temu sobie Bisz'a płytkę przesłuchać to na deezerze znalazłem na spotify nie)
Nie mniej, spotify używam jak najbardziej. Ostatnimi czasy jednak w pracy zasiaduje na yt i playlistach np z eargasma czy tam ktoś z fb zarzuci np kimś kogo totalnie nie znałem. Na spotify często było próżno szukać. Zatem jak już spodobał mi sie taki numer to