Wpis z mikrobloga

@koch4m_cie: Też się zastanawiam, bo jak ktoś mówi, że jest programistą to zazwyczaj taki zaczynał już się tym interesować w licbazie, a na studiach to już wymiatał. Chyba nie jest możliwe zacząć w tak późnym wieku, gdy ludzie z tej branży jeszcze za dzieciaka w tym siedzieli. Taka branża, jak ktoś się tym interesuje od dzieciaka to nie ma problemu, a jak ktoś w naszym wieku chce zacząć bo sobie wymyślił,
@Gaki1992: a co, to jakaś wiedza tajemna? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba nie jest możliwe zacząć w tak późnym wieku, gdy ludzie z tej branży jeszcze za dzieciaka w tym siedzieli - nie programuję, ale wydaje mi się to być głupotą. Ot, umiejętność jak każda inna.

@koch4m_cie: jeden rabin powie tak, inny nie. Jak widać na wykopie - większość to programiści z 15 letnim stażem, sami
@cjkas: czy jesli potrafilem spedzic 4h na wyszukiwaniu porad do ogarniecia problemu (np tyle siedzialem po zakupie lapka i znalazlem motyw ze w biosie nie byl ustawiony modul AHCI i dane miedzy dyskami wolno transferowaly) to sie nadaje? Czy zabawa w modding gier typu gothic moze dac mi skilla do pracy pozniej?
@koch4m_cie:

otrzymałaś więcje pora,d niż ja kiedy się o podobne coś pytałem, #!$%@? na swoje perspektywy zawodowo-płacowe 25-latek here.

Czy jeżeli kiedyś robiłem scenariusze, eventy i skrypty AI do gier paradoxu to mogę mówić, że nie jestem taka zupełną programistyczną dziewicą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@koch4m_cie: Ale po co o to pytasz? Lubisz to? to #!$%@? ile masz lat, po prostu to zacznij robić!

Ludzie Ci tu piszą, że jak sie nie zaczeło mając 15 lat to nici z tego. Gówno prawda! Mało kto w wieku 15 lat wie kim chce zostać w życiu. Sama mam 24 lata i zostane front-end developerem - jeszcze sie ucze ale czuje, że juz mam odpowiedni poziom wiedzy żeby zacząć