Wpis z mikrobloga

szykuję się do zmiany tv z 46 na 55 cali. 46 to za mało do komfortowego grania i ogladania tv z odległości 4 metrów. poza tym mam kupca na stary więc tym bardziej chce wymienić.

obecnie posiadam samsunga UE46F6320 docelowo planuję kupić samsunga UE55H6400, ale ciężko go dostać (zeszłoroczny model) choć zastanawiam się nad J6200 (3d i tak nie używam) lub H6470 lub ogólnie może jakiś sony.

pochodziłem po sklepach, posłuchałem opinii *ekspertów*. dowiedziałem się, że obecna seria samsungów J jest kijowa, bo nowy smarthub TIZEN jest do doopy. ze zakrzywiony ekran zakrzywia linie na boisku podczas meczu i nie można go obracać (a ja lubie przekręcać telewizor raz w stronę łóżka a raz kanapy, w zależności gdzie siedze). że wszystkie herce i PQI to ściema marketingowa bo telewizory są zazywczaj 50 hercowe lub 100, ew. 200 te z najwyższej półki. że do grania to najlepszy sony bo na najmniejszy input lag. i tak dalej...

i tu pytanie - może ktoś polecić dobry tv 55 cali do gier i filmów? wszelkie 3d, smarty, sterowanie głosem i inne duperele mam w dupie - nie używam i nie potrzebuje - ram trzeba szanować #pdk

przy okazji - gdzieś w jakiejś specyfikacji tv sony znalazlem, ze obsluguje on HDMI w standardzie 1.4, co mnie zaniepokoiło - mam geforce gtx970, który jest podłączony kablem hdmi 2.0. rozchodzi mi się, że w specyfikacjach nigdzie nie jest podane w jakim standardzie są porty hdmi w danym tv (oprócz rzeczonego sony)... mam się tym przejmować i szukać, czy 2.0 to standard?

#komputery #tvdlagracza #telewizory
  • 3