Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c0834752/a82be3ee83169a947c1216e821f88cb65015ae5472de02cb8569dabed9b5b753,q60.jpg)
deityrain +5
Gdzie znaleźć myszka szarego co interesowałby się warhammerem, grał ze mną w path of exile i oglądał anime?
Nie dla #kobiecyprzegryw to, dla j0lki taki ehhh
#przegryw
Nie dla #kobiecyprzegryw to, dla j0lki taki ehhh
#przegryw
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/1aca4786ed9e7efeda13df74dfebf366d154d72ae28c2552a3d396a4d0387b0c,w150.jpg)
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/bronxxx_33N3WnmIQl,q60.jpg)
bronxxx +6
Dwa wielkie molochy ku uciesze plebsu robią sobie poligon, a biedota się cieszy. Trwa zimna wojna i nic innego. Nie wyścig zbrojeń, a zużywanie tego, co już się nie nadaje do użytku. Kolejny impuls do napędzania gospodarek. A wam wielkim znafcom wojny, aż się jaja gotują. Oni piją szampana za kulisami, zwykli ludzie giną, a wy dodajecie do tego ideologię xD uwazacie wujka usa za bohatera, kiedy on #!$%@? robi biznes życia
#foodporn #rodzina #gotujzwykopem
Ogólnie słodki smak często łączy się z mięsem, np dodatki miodu do mięsa, śliwki suszone. W kuchni chińskiej dodawana jest mandarynka. W USA żurawina. Dodaje się ananasa do sosu słodko-kwaśnego.
Indyk jest dość suchy, więc pomarańcza daje dobre odświeżenie, dodatkowo, jeśli mądrze dobierze się jakieś zioło dla
@tarzanno: Wydaje mi się, że jeśli mięso spędzi kilkanaście godzin w solance, to ciężko jest mówić o smażeniu, widać, to na zdjęciu, że jest białe jak ściana. Takie mięso lepiej od razu dusić.
Ja bym w ogóle inaczej te roladki zrobił.
Twoja kobieta musi byc w raju z takim kucharzem
@Pan_Mirkoslaw: No, chłopak udaje, że umie gotować, a dziewczyna musi udawać, że to dobre xD.
@tarzanno: Broniłem tego dania, ale widać, że je #!$%@?łeś. Częsta przypadłość, chcesz biegać, a nie umiesz jeszcze chodzić.
Jeśli chodzi o szorstkość, to na pewno długie duszenie pomoże, ale sos musi przykrywać całość. Tak jak się robi śląską roladę :).
Na suche mięso typu pierś czy schab: rozbicie, panierka; obsmażenie i pieczenie z termometrem (ale do tego trzeba sos dorobić, bo mało smaku