Wpis z mikrobloga

@czlapka: polityka to zlo z definicji, ale z tym odnawianiem to jest niestety tak, ze elewacje naprawia, ale ludzi nie... to samo dotyczy wielu innych miast jak np. #walbrzych -> inwestowanie w drogi i budynki a polowa mieszkańców to #patologia :/ zmiany powinny byc przede wszystkim od podstaw socjologicznych
  • Odpowiedz
@RaV_Oyabun: Akurat program rewitalizacji w Łodzi właśnie teraz będzie głównie skupiał się na sprawach społecznych. Co prawda nie podoba mi się do końca, bo ja najgorszą patologię od razu bym do kontenerów wysyłał a resztę próbował cywilizować. Ale i tak do wyremontowanych kamienic w Łodzi większość ich mieszkańców już nie wraca
  • Odpowiedz
@czlapka: @czlapka: niestety (zwlaszcza w tych obecnych pięknych czasach niżu demograficznego) nikt nie chce wdrożyć genialnej idei kastracji hormonalnej przedstawicieli rodzin patologicznych i wszelkich recydywistów :) co do #lodz to mieszkałem tam troche w zeszlym roku i bez watpienia sa widoczne pozytywne zmiany i mozna doszukać sie specyficznego uroku tego historycznego miasta w jego kontrastach, lecz to wszystko kryje sie w ##!$%@? raczej ^^
  • Odpowiedz