Jakiś czas temu robiłem reportaż ślubny. Pracowałem w sumie na 3 kartach SD. Przy okazji nakręciłem w trakcie wesela kilka filmów. Wszystkie karty zgrane na dysk. Zdjęcia zrzucone do JPG. Okazuje się, że brakuje mi powiedzmy 300 zdjęć w zakresie 5600-5900 z godzin 22:30 do 00:20. Ale co ciekawe, filmy z tego zakresu czasu i o numerach powiedzmy 5700, 5800 są. Sprawdzałem karty, odzyskiwałem zdjęcia i niestety ich w ogóle nie ma.
Czy jest możliwe, że na daje karcie aparat nie zapisywał zdjęć a zapisał same zdjęcia? Czy ktoś miał podobny przypadek?
@jasimalgosia: Hmm....na pewno te zdjęcia zrobiłeś? Wywal od razu kartę, żebyś nie miał niespodzianek na przyszłość. Ja mam ustawione kopiowanie zdjęć na druga kartę jako backup. Kiepska sprawa gdyby zniknęły Ci zdjęcia np. z ceremonii ślubu, z wesela pewnie masz sporo materiału, będzie w czym wybierać, no chyba że jakieś kluczowe momenty straciłeś.
Czy jest możliwe, że na daje karcie aparat nie zapisywał zdjęć a zapisał same zdjęcia? Czy ktoś miał podobny przypadek?
#fotografia #foto
@jasimalgosia:
O takim przypadku to ja nie słyszał.
Druga sprawa to format plików JPG zamiast RAW / ARW czy innego tam ? ryzyko lubisz widzę.