@RobenPL: będziesz musiał dostosować strukturę tego pliku do standardów struktury prestashop. jak wygląda przykładowa struktura możesz sobie zobaczyć logując się do panelu admina presty -> parametry zaawansowane -> import z pliku csv
@RobenPL: Ogólnie da się zasysać csv do presty. Wszystko zależy jak Twoje dane pasują do tych prestowych. Jeśli twój csv pochodzi z presty to raczej bez problemu. Jeśli z innego eComerce to potrzebne będa translacje. Ja z 2 lata temu próbowałem taka przekładkę skrobnąc w javie - ale porzucilem to gdzieś na 70% wykonania projektu. PS. Z tego co pamiętam zasysacz do csv do presty ma/miał taki mechanizm który pozwala Ci
@GrzechG: Raczej spróbuję dostosować ten .csv który mam do tego z presty - nie wiem jeszcze jak wygląda. Któraś kolumna ma linki do obrazków i to też bym chciał zassać od razu. Jakieś 700pozycji
@RobenPL: Pamietaj ze tam jest kilka tabel - i jesli chcesz przenieśc baze klientów i produkty i powiązać klientów z zakupionymi produktami to wszystkie te dane musisz mieć.
@GrzechG: z żadnego, chcę otworzyć drugie źródełko dochodów. Nie liczę na początku na kokosy, bo sklepów z gadżetami dla firm jest od cholery, ale dogadałem się z firmami które handlują tym hurtowo w ogromnych ilościach i mam dobre rabaty. Na początku pewnie obstawię wszystkich obecnych klientów, a ponieważ mocno siedzę w emarketingu i webdev to pomyślałem o sklepie od razu. Presta jest dość słaba ale nie do końca widzę słuszność uderzania
@RobenPL: Shoper moim zdanime jest spoko. Jesli na probe - to pierwszy rok jest ok (prawie zawsze jest promocja -70%), 29 zeta na miesiąc nie jest dużo - jeśli chodzi o pakiet promocyjny. Problem zaczyna sie po roku jeśli biznes się nie kreci i wahasz sie czy kończyć czy nie. W przypadku presty musisz sobie zapewnić sam server (tez koszty), backup, aktualizacje. Dodatkowe jeśli myslabyś o handlu na allegro to z
@GrzechG: Hostingów mam z 10 ;) także to nie problem. Hm, sądziłem że jest integracja z allegro przez preste. Co do shopera to mam reselera i jeszcze taniej.
#webdev #ecommerce #prestashop
PS. Z tego co pamiętam zasysacz do csv do presty ma/miał taki mechanizm który pozwala Ci
PS. z jakiego eCommerce chcesz sie migrować?
W przypadku presty musisz sobie zapewnić sam server (tez koszty), backup, aktualizacje. Dodatkowe jeśli myslabyś o handlu na allegro to z