Aktywne Wpisy

MrBeast +27
Pierwsze danie na wigilię zrobione XD
własny makaron i własny mak z bakaliami i miodem
#swieta #wigilia #bozenarodzenie #gotujzwykopem
własny makaron i własny mak z bakaliami i miodem
#swieta #wigilia #bozenarodzenie #gotujzwykopem
źródło: 12312
Pobierz
PrzylepkaZniszczenia +100

Aplikacja napisana jest z wykorzystaniem Netbeans Platform. Komunikuje się bazą danych mySQL poprzez JPA. Zbudowana jest z kilku projektów. W jednym z nich (nazwijmy go dbLibrary) znajduje się plik persistance.xml w którym podaje się url, sterownik, nazwę użytkownika i hasło do bazy. Co ciekawe ten plik nie występuje Source Packages tylko w Libraries/dbLibrary.jar(Wrapped Library)/META-INF/persistance.xml.
Zmieniłem w tym pliku (persistance.xml) dane connection stringa do bazy na swoje, ale mimo to po uruchomieniu dostaję wyjątek który mówi, że aplikacja próbuje się połączyć z bazą przy użyciu starego (mimo wielokrotnych prób Clean and build).
Kompilacja projektu u mnie w netbeans wygląda tak, że na projekcie (suite) który trzyma wszystkie projekty razem klikam Run/Debug. Kompilacja każdego projektu osobno też nic nie dawała więc zdecydowałem się zdekompilować tę bibliotekę.
Dekompilacja ujawniła, że w wynikowym jarze w pliku persistance.xml dalej znajduje się stary connection string. Ktoś ma pomysł jak tę bibliotekę zrekompilować żeby zawierała nowy connection string?
#programowanie #java #netbeans
@erwit: Bo klient/biznes sobie zażyczył bo teraz wszyscy tak mają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wodaSpadaZWysoka: Ant.
Teraz widzę, że jak robię ręczny build problematycznego projektu to nowy jar trafia to folder główny/build/cluster/modules.dbLibrary.jar i jak go dekompiluję to nie ma w nim pliku packages.xml
Jeżeli pójdę do folderu dbLibrary/release/modules/ext to tam jest właściwy jar z plikiem persistance.xml ale starym connection stringiem. Wychodzi więc, że muszę zrobić release