Aktywne Wpisy

Corrny +339
Różowa pisze mi dzisiaj, że była w GIGI i mają tam croissanty pistacjowe po 24,50 zł xD Kilka dni temu byliśmy w Rzymie i za dwa cornetto w piekarni przy samej fontannie Di Trevi zapłaciłem 5 euro xD (3 za pistacjowego i 2 za cytrynowego). Wiem, że te wyroby z GIGI są dobre, ale cena jest #!$%@? skandaliczna.
#wroclaw #jedzenie71 #jedzenie
#wroclaw #jedzenie71 #jedzenie
źródło: temp_file3157208157150888293
Pobierz
SynMichaua +329
Konkretne nagranie z kamery nasobnej policjantów z Kielc. W piątek doszło do pożaru pensjonatu opiekuńczo-rehabilitacyjnego przy ulicy Tobruckiej.
Policjanci wspięli się po balkonach i ryzykując swoje życie na rękach wynosi pensjonariuszy na zewnątrz.
#policja #strazpozarna #pozar
Policjanci wspięli się po balkonach i ryzykując swoje życie na rękach wynosi pensjonariuszy na zewnątrz.
#policja #strazpozarna #pozar

1. Domyślna instalacja jest wybitnie biedna, a zajmuje niewiarygodnie dużo miejsca na dysku.
2. Do absolutnie wszystkiego muszę szukać jakiegoś wyspecjalizowanego programu bądź pisać go samemu; narzędzia systemowe są niewystarczające do wielu zadań — ostatnio na przykład chciałem masowo przeskalować wszystkie moje tapety i rozdzielić je na foldery względem proporcji rozmiaru, nawet nie wiem, jak miałbym to zrobić pod Windowsem a pod Linuksem mi poszło w pięć minut bez doinstalowywania
Na linuksie jest odwrotnie - podstawową metodą komunikacji z systemem i aplikacjami jest konsola tekstowa. Interfejsy graficzne to tylko "nakładki graficzne" na te aplikacje.
Ergo: na linuxie poprzez interfejs tekstowy możesz zrobić wszystko. Nie wszystko, ale większość, zrobisz także poprzez interfejs graficzny.
Na Windowsie możesz zrobić wszystko poprzez interfejs
1) Botnet
2) PowerSHELL
3) Czcionki
4) Brak możliwości dostosowania wyglądu, aby zrobić najprostsze rzeczy trzeba się przekopywać jak Seba szukający diaksów
5) Zarządzanie pakietami
6) Aktualizacje
7) Sterowniki
8) System plików
9) Jedno środowisko graficzne, i to słabe
10) Tiling ssie
11) Cena
12) Brak dobrego oprogramowania open-source
13) Mniejsze uwaga devów open-source (firefox, gimp)
14) Zasobożerność
15) Zajmowanie eksabajtów na dysku, pomimo braku niczego
16) Błąd 00000043x76
@ygyfygy: W sumie to jakiego oprogramowania open source brakuje na Windows?
@drhipis: Widzę, że mocno specjalistyczne oprogramowanie ale na Windows też jest.
A, i jeszcze jedno: