Aktywne Wpisy

pciem +90
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

new-object +164
5 lat więzienia i 10 lat zakazu prowadzenia pojazdów xD
I tłumaczenie
^ słowa prokuratora, a nie adwokata XD
I tłumaczenie
Oskarżony jest osobą uzależnioną od social mediów
^ słowa prokuratora, a nie adwokata XD
źródło: image
Pobierz

Otóż jest sobie apka, nazwijmy ją A. Apka jest prosta jak w morde szczelił zapisuje input z formularzy do DB i co najważniejsze wystawia ten input jako jsony po restowym api. W stylu
apka.A/api/osoba/2da takiego jsona{id: 2,imie: Pszemek
}
Teraz potrzebuję, żeby jak ktoś na którymś formularzu kliknie zapisz, druga apka, nazwijmy ją B, wykonała jakiś skrypt zależnie od tego co tam w tym inpucie było. Problem jest taki, że nie bardzo mogę ingerować w apkę A. Pomyślałem więc, że apka B będzie miała swoje restowe api na które po kliknięciu zapisz będzie biła apka A. Ta apka wyśle na B jak najmniej danych czyli np. tylko
{osoba, 2}żeby apka B wiedziała już o co odpytać apkę A. Apka B będzie sobie kolejkować to co przyszło z apki A i potem to już z górki. Odpytać REST API apki A, i wykonać jakiś skrypt.Wiem, że to overkill i generalnie apka A powinna robić ten skrypt ale klient wymaga żeby apki nie zmieniać ponad potrzebę. Czy jakies bardziej zaawansowane mirki mają lepszy pomysł?
Komentarz usunięty przez autora
To ty jesteś devem i powinieneś wiedzieć jak to zrobić dobrze. Klient nie powinien Ci mówić jak masz (nie) robić bo on do Ciebie przeszedł dlatego że sam nie umie.
Jeśli wymyślisz jakaś mega skomplikowaną rzecz to będzie wszystkim trudniej później. tak umiera kod.
ja bym postawił jakiegoś pubsuba po drodze. formularze publikują. dwie appki subskrybuja topic.
Przykladem takiego pubsuba jest np. to co wydevelopowali koledzy z pracy: https://github.com/allegro/hermes chociaz to prawdopodobnie jest nieco overkill i byc moze w Twoim przypadku wystarczy jakis zwykly ApacheMQ?
To rozwiązanie z pub subem wydaje się całkiem sensowne.
Chyba ze zrobilbys cos co po prostu czyta z kolejki i