Wpis z mikrobloga

Po kilku miesiącach przerwy otwierają gównobasen w naszym mieście. Niby wszystko jest - basen 25m, jakiś brodzik i mała zjeżdżalnia. Jakaś rdza, jakieś brudne fugi itd. Tak było i pewnie tak jest, nawet jeśli wszystko wyczyścili (a to ich obowiązek) to nic nie usprawiedliwia ceny.

13,50 za godzinę!!! Mówię tu o okresie po godzinie 15. Toż to na termach w Poznaniu wołają 11. I to za porządne warunki.

Września. Moje miasto takie piękne.

#wrzesnia #basen #boldupy
  • 12
  • Odpowiedz
@weeman: nic nie usprawiedliwia? nawet jakby było 3 razy drożej, to i tak baseny w Polsce nie byłyby w stanie samodzielnie się utrzymać. Wszystkie istnieją wyłącznie dzięki dotacjom samorządowym, ktore stanowią przytłaczającą wiekszość ich budżetów
  • Odpowiedz
@weeman: U mnie za 45 min jest 9zł(dla studenta 6zł) i jest duży basen pływacki sportowy, 2 brodziki z "bąbelkami" i duża zjeżdżalnia... Niezłe ceny macie
  • Odpowiedz
@nie_wyszlo_mi_w_zyciu: gdy kończyło się poprzednie życie basenu, odrzucał mnie tam brud, smród w szatniach itd. A cena jak na porządnym obiekcie. Gdybym nie miał porównania do Poznania, to może bym na cenę nie narzekał. Ale wyższe kwoty za coś kilka klas niżej jest śmieszne.
  • Odpowiedz
@weeman: w rodzinnej miejscowosci pod Warszawą, na podobnym obiekcie (25 metrów basen, brodzik po kolana, nieduży basen z kaskadą i jakimiś innymi pseudomasażami i "rzeką" do tego zjeżdżalnia ) liczą za pól godziny 6 zł (6-8 rano) 4,5 zł (8-16) lub 7 zł (16-21:45) i 20 groszy za każdą kolejną rozpoczętą minutę. Za saunę, która przez lata była w cenie teraz widze, że liczą 40 groszy za minutę :/ czyli porównywalnie
  • Odpowiedz
@weeman: U mnie w Zaganiu tez wyremontowali basen. IDEalny nie jest, ale mozna poplywac czy poopalac sie na trawie. No i caly dzien mozna sie cieszyc, koszt cos ok. 3-5zl :D Masakra, 13.50 szkoda by mi bylo.

• Odpowiedz
@weeman: u mnie basen sportowy na którym zawsze ktoś jest czasem w liczbie kilkunastu dzieciaków. Brudne zasyfione jacuzzi z szara pianą xd i zjeżdżalnia dla dzieciaków bo jak kiedyś z niej zjechalam obtarlam sobie dół pleców na złym złaczeniu - cena za godzinę 12zl.
  • Odpowiedz