Wpis z mikrobloga

Ej polećcie mi jakąś książkę która zmieniła wasze życie, chociaż to zwykłe #!$%@? żadna książka nie zmienia życia. Chodzi mi o coś naprawdę dobrego, nie gówno w stylu Nesbo czy Larsona, coś konkretnego, hit, wasz numer jeden

#ksiazki #czytajzwykopem
  • 133
  • Odpowiedz
@LowcaAndroidow: Poza fabularnymi to polecam jeszcze książkę popularyzującą naukę "Krótka Historia Prawie Wszystkiego". Z niej dowiesz się dużo o kosmosie, mikrokosmosie, naszej planecie i życiu biologicznym. Niby ciężki temat? Tak, ale napisane jest to wszystko bardzo zgrabnie i zrozumiale i czyta się to jak kryminał. Dowiesz się np czemu uważamy Einsteina za najmądrzejszego człowieka i czemu jego odkrycia miały tak duży wpływ na postrzeganie rzeczywistości.
Ta książką może nie zmieni Twojego
  • Odpowiedz
@LowcaAndroidow:
"Zły " Tyrmanda,
"Cienka , czerwona linia" Jamesa Jonesa ,
"Stalowy szczur" Harrego Harrisona - tylko trzeba mieć dwanaście lat i żyć w PRL-u
"Archipelag Gułag " Sołżenicyna - by mòc mocno kochać swòj kraj,
"Panna Nikt" Tomka Tryzny,
"Trzy stygmaty Palmera Eldrichta" Philpa K. Dicka ,
"Czarodziejska Gòra" Tomasza Manna ,
"Przygoda z owcą" ,'' Norwegian Wood " Harukiego Murakamiego,
"Dzienniki" Witolda Gombrowicza,
  • Odpowiedz
@trolololo012: To chyba był "Łatwy sposób na rzucenie palenia", ale potwierdzam po przeczytaniu tej książki po 5 latach palenia przestałem palić z dnia na dzień. Jak ktoś nie wierzy wystarczy poczytać w necie, mnóstwo podobnych opinii. a prawdę polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz