Wpis z mikrobloga

Mam inhalator. Coś jak to: http://www.alive-sklep.pl/?216,inhalator-sprezarka-powietrzna-pari-boy-sx-z-nebulizatorem-(kod-nfz-p104-)
Spróbuje mój problem opisać jak najprościej to może ktoś będzie znał odpowiedź. Zauważyłem, że ostatnio po włączeniu go kompresor jakby od razu się nie uruchamia, a dokładnie sprężarka w środku. Przez to płyn nie zmienia się od razu w dym.
Myślałem, że może się psuje po prostu, ale byłem ostatnio na wakacjach i tam o dziwo wszystko działało od razu w porządku.
Wina napięcia w gniazdku? Coś innego? W całym domu to występuje. Na elektryce się nie znam kompletnie, więc nawet nie wiem na co zwrócić uwagę.
#elektryka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wal_ton: Ale ogólnie to startuje ? Ciężko stwierdzić, może napięcie w gniazdku (idź i sprawdź u znajomego), może kompresor wymaga przeglądu/czyszczenia/smarowania. Ciężko stwierdzić. Może też być filtr do wymiany.
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: Ogólnie startuje, ale tak jakby sprężarka nie wchodzi na wystarczające obroty potrzebne do zamiany płynu w parę. Zauważyłem też, że jeżeli zatkam w nebulizatorze ( czyli tym co się wkłada do buzi) dziurkę od przepływu powietrza to czasami szybciej wystartuje. Ale znowu to nie ma nic wspólnego z napięciem w gniazdku, a ewidentnie jedyną różnicą na wakacjach były inne gnizdka.
  • Odpowiedz