Aktywne Wpisy

Ana77 +4
Gdzie poznać wolnych facetow po 30? Obiecałam sobie, że spróbuje kogoś znaleść latem, ale mam wrażenie, że jestem na pustyni.
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę

dorodny-agrest +127
Znajomy - uśmiechnięty, wesoły człowiek. Zawsze fajnie się gadało. Dwójka dzieci, żona. Wczoraj jebnął się na linę. 35 lat. #depresja #samobojstwo

chciałbym móc zdefiniować sobie szablonową klasę, coś jak std::tuple tylko z możliwością "indeksowania" jej w runtimie. Funkcjonalnie std::tuple jest dla mnie ok, jedyny problem to indeksowanie tego podczas kompilacji, co mnie nie urządza. Jakieś pomysły? Runtime'owa wersja std::get?:D
Tak naprawdę to bardziej potrzebowałbym takiej compile-time mapy, żeby móc nadać elementom takiej tupli z góry narzucone indeksy... ale to zostawiam sobie na deser. :)
jak chcesz różne typy w tym trzymać to będzie ciężko
jakiś vector elementów zawiniętych w boost:any które będziesz musiał rozpakowywać czy cuś
std::tuple foo(6, 'x', 123);ale jedyna możliwość dobrania się do jakiegoś elementu możliwa jest jedynie na etapie kompilacji:
int barint value(), bo w większości przypadków mogę sprowadzić ich wartość właśnie do inta. Dla uproszczenia przyjmijmy, że nie jest to jakieś tam value tylko np.int get_hash(). Każda klasa jest "hashowalna" i czasami chce mieć po prostu dostęp w runtimie do hasha N-tego obiektu w tupli. Tylko w przypadku kiedy chce wykonać jakąś operację na konkretnym typiepo co ci te tuple?
get_hashdefiniuje ręcznie. Ale tupla wejsciowa moze sie zmieniac, i bedzie, wiele razy...Chyba dokładniej opisać tego nie potrafię :D. Generalnie chodzi o to, żeby zastąpić
get_hash()czymś generycznym.wiesz, teraz naprawdę jestem ciekawy gdzie twoja aplikacja wykorzysta 50 różnych typów. tuple są używane do prostego przerzucania obiektów, gdzie nie zależy ci na operacjach na tym zestawie, chcesz go po prostu gdzieś przekazać jako jeden obiekt i tam rozpakować. To co robisz wygląda na coś zupełnie innego.
Ja natomiast poważnie przemyślałbym jeszcze raz cały pomysł, bo raczej nasuwa mi się tutaj błędne zaprojektowanie aplikacji.
boost::apply_visitordla varaint, da sie bez problemu zaimplementowac. Jak sobie nie poradzicie, to moge to zrobic w te sobote podczas czekania na lotnisku.