Aktywne Wpisy
Korba112 +1139
Czuje dobrze człowiek.
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
Zadzwonił na #999 facet i mówi, że jego dziewczyna powiedziała mu przez telefon, że się zabije i przestała odbierać telefony. Gość był 200 km od niej. Borderka z próbami samobójczymi w przeszłości. Mówi, że jedzie do niej ale jest przerażony całą sytuacją. Przyjąłem zgłoszenie, powiadomiłem policję i straż pożarną, bo potrzebne było #wejsciesilowe.
Przerażony wzywający pytał czy może się dowiedzieć jak się sytuacja potoczy. Mówię mu, że może
MisterMinister +560
Właśnie zadałem pytanie do UOKIK odnośnie terminologii używanej przez serwisy wypożyczające gry na licencji na czas nieokreślony (steam). Mianowicie czy w przypadku gdy nie jesteśmy faktycznym właścicielem licencji na daną kopię to czy sklep ma prawo wykorzystywać taką terminologię (zakup, sprzedaż, kupno). Ostatnio czytałem artykuł gdzie steam jawnie potwierdził że konto i licencje nie podlegają dziedziczeniu, co według mnie jest sprzeczne z terminem zakup, ponieważ zakup wiąże się z prawem do posiadania,
#przewozosob #webdev #biznes
Problemem jest apka mobilna która powinna być na wszystkie platformy na start, a tu już myślę, że trochę wiecej niż kilka k, ale nie więcej niż 10. Ale strzelam.
No i do tego spory nacisk na bezpieczeństwo więc w sumie grubsza sprawa.
@le1t00: chyba za specyfikację projektu ;)
HAHA MILION????? CHYBA ZA PIERDNIĘCIE PROGRAMISTY PODKREŚLAM PROGRAMISTY
Zależy jakiej to ma być jakości, ale zakładając że chcemy mieć poważną firmę to raczej warto zainwestować w porządnie zrobioną apkę.
Ale fakt w sumie, 10k to mauo.
do trzymania danych kart to bym szukał jakichś rozwiązań 3rd party, żeby w razie czego mieć czyste ręce
10 miesięcznie to koszt jednego pracownika (kodera). Musisz zatrudnić zespół conajmniej 4 osobowy, który nie tylko stworzy, ale będzie się tym opiekował i rozwijał.
Do tego serwery, routery, magicy od sieci i zabezpieczeń ... no to tak w ogólnym skrócie ze strony IT.
O reszcie nie mówię :)
Oczywiście, można też zlecić to komuś za kilkadziesiąt koła, ale bez własnego zaplecza to tylko