Wpis z mikrobloga

Mirki podpowiedzcie mi coś. Od zawsze chciałem być kurierem (wiem, super marzenie). Uwielbiam jeździć samochodem. Wiem że to jest ciężka fizycznie i psychicznie praca. Ostatnio miałem okazje zakończyć swoją nudną pracę w sklepie. Chciałbym spełnić swoje marzenie, spróbować swoich sił w tym zawodzie. Posiadam doświadczenie w prowadzeniu samochodu większego niż zwykła osobówka (krótkie zaledwie kilka miesięcy w prowadzeniu busa-volkswagena transportera w mojej wcześniejszej pracy). Prawo jazdy też posiadam od kilku lat także nie jestem świeżakiem jeśli chodzi o prowadzenie pojazdów. Czy myślicie że można znaleźć pracę jako kurier bez posiadania własnego samochodu dostawczego i działalności gospodarczej? Tzn. wiem że możliwość taka jest, jednak chodzi mi o to czy ktoś tak pracuje? Czy łatwo tak znaleźć pracę na takich zasadach?
#pracbaza #praca #kurier #pytanie
  • 3
@losos_zwatpienia: patrzyłem na oferty w swoim regionie, większość jest bez nazwy firmy jedynie że przyjmą kuriera.
Na oficjalnej stronie dhl nie ma takich ofert nawet. wiem że na 100% przyjmuje każda firma jeżeli posiada się własny samochód + działalność gospodarczą jednakże mnie zwyczajnie nie stać na to żeby brac w leasing od razu samochód...