Wpis z mikrobloga

@CosplayShopPoland: 3 błędy komunikacji na linii interfejs- dysk.
1)Sprawdź gniazda zasilania - dociśnij, podepnij inną końcówkę,
2)napięcia podawane przez zasilacz
3)profilaktycznie wymień kabel SATA
Jak nic się nie zmieni
4) zrób scan sektorowy Victorią bądź MHDD
@CosplayShopPoland: No faktycznie. Wątpie jednak żeby przejęli na gwarancję po samym smarcie w którym jest zaledwie kilka błędów krytycznych. Wykres z HDtune już zupełnie nic nie znaczy chwilowy spadek wydajności może być związany z doczytywaniem jakiegoś programu działającego w tle. Do tego masz wysoki poziom parametru BF który odnosi się do czujnika przeciążenia. Wskazuje to na niezbyt łagodne obchodzenie się ze sprzętem. Rób jak chcesz - twój komputer ( ͡°
@ediz4: hmm a może to być kwestia jakiegoś wirusa? szczerze mówiąc od czasu kupna nawet nie grałem na tym sprzęcie, tylko przeglądarka internetowa oraz okres 2mc kiedy używałem Corel Draw, nic ponadto. Ewentualnie jedyna inna przyczyna to zalanie niegazowaną wodą mineralną, tzn woda przelała się pod klawiaturą. Z tym, że stało się to 5 miesięcy temu, od tamtej pory żadnych objawów prócz tego co się zaczęło w tym tygodniu
@CosplayShopPoland: Z danych przez ciebie wrzuconych mogę jedynie wyczytać stan twojego dysku czyli - powołując się na SMART są błędy ale tragedii nie ma, patrząc na wykres z HdTune - coś jest nie tak (mało wiarygodny wynik). Zapychanie się dysku może być spowodowane oczywiście wirusem, jakimiś programami typu spyware itp.