Wpis z mikrobloga

@kokson: Cene możesz sprawdzić na aliexpress u Goldway, lepsze warunki gwarancyjne oznacza naprawę w autoryzowanym serwisie Xiaomi oraz fakt, że płacisz za wysyłkę w jedną stronę, a nie w dwie jak u chińczyków
  • Odpowiedz
@cdrw: wystarczy zapoznać się z regulaminami chińskich sprzedawców gdzie większość wyraźnie zaznacza, że oferują gwarancje seriwsowe sklepu a nie producenta. Po drugie po szybkości napraw użytkowników forum telchina widać, że nie są to autorywane naprawy (3 miechy potrafili trzymać... Xiaomi naprawia towar na miejscu)
@sirgorn: Jak trafi na VAT to kupujący go opłaca. Różnica między wersjami taka, że TDD nie posiada fabrycznie (?) obsługi europejskich częstotliwości
  • Odpowiedz
@dziadeke: Podejrzane jest to, że sprzedawcy piszę UNLOCKED. Czyli z mojego rozumownia jesli coś zostało odblokowane, to wcześniej musiało być zablokowane i wymagało ingerencji do odblokowania = fabrycznie danej cechy nie posiadało. Oficjalnego stanowiska nie ma.
  • Odpowiedz
  • 0
@mcdogg: jest jakaś możliwość aby VAT ominąć? Np. ze wraca z naprawy gwarancyjnej czy tam inne sposoby? Dajesz gratisy takie jak u goldwaya ?
  • Odpowiedz
@mcdogg: @kokson: kiedyś przy paczkach z zagranicy, żeby ominąć VAT zaznaczało się, że jest to prezent. Można też zaniżyć deklarowaną wartość przesyłki. Można przesłać do pośrednika w innym kraju UE, przepakować i wysłać stamtąd.
  • Odpowiedz
@Dolan: Nie miałem żadnego przypadku wadliwego Redmi 2 do tej pory. Każdy towar z Chin ma 12 miesięcy.
@kokson: Mogę oznaczyć jako po naprawie. Z tym nie ma problemu. Czasami coś dorzucam jak mam dużo na stanie. Ostatnio wysyłałem np Bee Holdery do zamówień bo miałem tego pełną szafę. Głównie gratisy dorzucam jednak przy zakupach na allegro gdzie mam większą marżą. Np to telefonów Asusa dorzucałem za friko
  • Odpowiedz