Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow #drogowka #kolizja

"Drogówka" leci na TV4, kobieta na prostej, pustej ekspresówce chciała zredukować bieg w.. automacie. Nacisnęła sprzęgło, którego niestety w automatach nie ma. Zdziwiona całą sytuacją, jak to sama ujęła, zaczęła "cisnąć" przez co zatrzymała się prawie w miejscu, facet za nią nie zdążył i skasował sobie samochód.

Ten samochód ma automatyczną skrzynię biegów.. a ten co jeżdżę na co dzień ma.. no.. normalnie jeździ no.

Biedna.. zestresowała się.
Veuch - #logikarozowychpaskow #drogowka #kolizja

"Drogówka" leci na TV4, kobieta n...

źródło: comment_BD5JuNHdeYrH0M1fiti0zfELdpiihxuD.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
no i wina faceta

@Ufik:

Zachować bezpieczną odległość

ale młodzież (na ogół) nie rozumie i klei się 5 m od kolejnego. Sam mam ochotę przyhamować wszystkim czym mam, aby skasować delikwenta jadącego za mną.

ojciec zawsze mi powtarzał by nie trzymać się blisko nowych wypaśnych fur, bo te stają w miejscu. on miał wówczas Audi A6 S-Line, więc mając golfa II doskonale rozumiałem jego słowa.
  • Odpowiedz
@Veuch: ale czy ona dostała też mandat?
Gwałtowne hamowanie, gdy zewnętrzna sytuacja na drodze tego nie wymaga, kwalifikuje się chyba jako niebezpieczny manewr?
  • Odpowiedz
@spere: Jestem kierowcą i wiem ,że zawsze kierowca z tyłu jest winny ,ponieważ nie zachował bezpiecznej odległości od pojazdu z przodu. Może miałeś okazje widzieć jak co niektórzy na internetach próbowali wyłudzić odszkodowanie gwałtownie hamując. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Veuch: Śmichy chichy ale moja pierwsza jazda z automatem podobnie wyglądała. Podczas hamowania lewą nogą szukałem sprzęgła, a że hamulec mocno szeroki to zmieściły się obie nogi na nim :D Dobrze, że to było na stacji i nikogo za mną.
  • Odpowiedz
@tymc: niby tak, ale wiesz.. jadąc automatem miałem cały czas właśnie w głowie, żeby pamiętać, że lewej nogi NIGDZIE nie ruszać, jakoś dojechałem :D
Swoją drogą, spróbuj sobie kiedyś w manualu zahamować lewą stopą ( ͡º ͜ʖ͡º) tylko proponuję na pustej drodze XDD
  • Odpowiedz
@murgal: mówi tyle, że miał obniżane sztywne zawieszenie i wersja była z innymi hamulcami. Taki nie S, ale w podobieństwie do S. różnica w hamowaniu była widoczna nawet pomiędzy zwykłą A6.
  • Odpowiedz
@Veuch: Hamowanie lewą nogą w automacie też daje podobny efekt :D Kiedyś na osiedlowej się bawiłem i jeździłem tylko lewą to normalnie zero kontroli nad nią :D
  • Odpowiedz