Wpis z mikrobloga

Jak poradzić sobie ze stresem związanym z nową pracą?

@Glans: Może jakiegoś rodzaju medytacja 10 minut dziennie? Jeśli cię to nie kręci, to po prostu zmierz się z tym, przestaniesz potem o nim myśleć nawet.

Nie chce całe życie być pomocą kuchenną :(

Jeszcze niedawno też robiłem na stażu, 3 miesiące, tyle wytrzymałem, nie wiem czy dalej mógłbym to pociągnąć ale ostatecznie to rzuciłem
@Sercio: Ja jeśli to rzucę to nie mam innej opcji niż praca gdzie indziej jako pomoc kuchenna (takie wykształcenie) - dlatego chcę zrobić jakiś kurs, czegoś się nauczyć by mieć jakiś fach.
Więc póki co zbieram pieniądze na jakiś kurs.

Dobra, bo na 4 do pracy - dzięki za odpowiedź :)
@Unik4t: Ale nie chce robić w gastronomii a jestem po takim technikum. Jak znaleźć pracę z możliwością rozwoju, nauki poza portalami typu olx.pl?
Chciałbym się nauczyć jakiegoś zawodu i móc z niego żyć. Skończyłem technikum gastronomiczne, mam zawód, maturę - ale co z tego.
@Glans: zależy czym się interesujesz i gdzie się widzisz. Na pewno wszelkie kursy są na plus. Barman? Kurs barmananski. Może wózek widlowy? Zależy jeszcze w jakiej mieści nie mieszkasz. Polecam portal pracuj.pl
Poszukaj tam jakichś ofert które by Cie interesowały i poczytaj czego potrzebujesz.
@Unik4t: Mieszkam w Krakowie. Myślałem o kursie na wózek widłowy. O pracy jako listonosz magazynier, drukarz, poligraf, brukarz, produkcja okien (montaż, serwis), produkcja, księgowość, kierowca busa, MPK.
@zyd_urojony: Bardziej mnie interesuje historia, filozofia, religie, etyka.
@Unik4t: Moja "kariera":
-5 dni rozkładanie towaru w Carrefourze 7,50 zł netto / h
- 2 miesiące jako pomoc kuchenna na rynku, bez umowy - jutro idę się rozliczyć... (#!$%@? atmosfera pracy, chcieli mi dać umowę o pracę na pół etatu a bym robił normalnie 2/2) 8 zł netto / h
Mieszkam -Od 31.08. jako pomoc kuchenna w zakładzie żywienia zbiorowego. O wiele lepsza atmosfera pracy, wzajemny szacunek by ten czas