Wpis z mikrobloga

Cumple, jaki byłby koszt wymiany CAŁEJ garderoby (koszule, marynarki, buty, t-shirty itd.) aby mieć ciuchy na każdą okazję i nie musieć nosić tego samego co drugi dzień?

#modameska #ubierajsiezwykopem
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wuut: nie trudno przecież policzyć... znajdź sklep z cenami które są w twoim zasięgu i sam oceń, czy potrzebujesz 6 marynarek na każdy dzień tygodnia i weekend, czy wystarczą ci dwie skrajnie różne. Koszul na pewno trzeba mieć 5 bo nie wyobrażam sobie noszenia jednej dłużej niż jeden dzień pod rząd...
  • Odpowiedz
@wuut:
6 koszul ze średniej półki - 700 (tak, jedna więcej niż dni roboczych bo czasem u---------z sie rano pastą do zębów)
2 pary spodni - 300-400
pasek - 80
buty - od 250-do nieskończoności
tshirty - np. fruitoftheloom masz po 10 zł sztuka, można tym dom ocieplać, wyjdzie
  • Odpowiedz
@ThePawel: póki co garnitur zakładam może raz na rok, no ale prawda, jeden dobry by się przydało mieć. na jakieś specjalne okazje preferuję jednak jakieś casualowe marynarki/chinosy

@pasztet_w_lasce: nigdy nie byłem szczerze mówiąc, do tego boję się że na moje wymiary może być ciężko...
  • Odpowiedz
@ThePawel: Pisałem, że to do pracy, na upartego to samo założy na imprezę.

Ale wiadomo, że to nie cała garderoba. +garnitur +obuwie/kurtka zimowa +szmaty w domu +jakieś sportowe +rękawiczki, czapki, kalesony +cośtam i wyjdzie z 5k i więcej jeśli nie będą to topowe marki.
  • Odpowiedz