Wpis z mikrobloga

Mąka jaskiniowców - Ponad 32 tys. lat temu mieszkańcy włoskiej jaskini robili mąkę z owsa. Dowody na to naukowcy odkryli w jaskini Paglicci we Włoszech. Znaleźli w niej duży kamień pełniący rolę rozcieracza, a na jego powierzchni pozostałości ziaren dzikiego owsa i ślady tarcia.

#nauka #liganauki #ciekawostki #historia #archeologia #ciekawostkihistoryczne #mikroreklama
Czajna_Seczen - Mąka jaskiniowców - Ponad 32 tys. lat temu mieszkańcy włoskiej jaskin...

źródło: comment_DxzPplOjmipuXGblcC6D4BtJSNpxYyxb.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@Marmite: Ach, rozumiem. Ale widzę, że w tej chwili jest jakaś większa grupa wpisów, które rotacyjnie pokazują się na głównej. Część ma kilkaset plusów, a część poniżej 100, nawet jeden mniej niż mój.
  • Odpowiedz
@grecki: bo nima, te tutaj to musiały być jakie po pierdółki a nie jaskiniowcy, takie lamusy co nie potrafiły sobie biegającego steka złapać ( ͡° ͜ʖ ͡°) opcjonalnie pierwsi wegetarianie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@grecki: jeden człowiek mała próbka, dwa w lodówce mu nie siedze a w życiu jak to w życiu łatwiej mówi niż robić (przykład: palenie fajek)

trzy, sam jestem na paleo ze względów zdrowotnych i widze pozytywne działanie na organizm. Miałem przewlekły stan zapalny zatok przez 2 lata, przez które odżywiałem się "zdrowo" czytaj chleb na zakwasie, warzywa bez chemii, porządne wędliny, mleko od krowy jak i sery na takim mleku...
  • Odpowiedz