Wpis z mikrobloga

Jest tu może ktoś kto przenosił się z innej sieci do virgin mobile? W poradach piszą, że najpierw trzeba iść zarejestrować numer u swojego operatora, na czym to polega? Nie ogarniam też za bardzo tego wszystkiego i interesuje mnie jak jest potem z płatnością, czy muszę doładowywać coś co miesiąc, czy sami będą mi wysyłali rachunek.

#gsm #virginmobile
  • 11
@FireDash: Musisz zarejestrować. Czyli idziesz do swojego operatora z dowodem i tam już Cię poprowadzą. Co do Virgin, to doładowujesz sobie konto jakaś kwotą, a potem Ci ściągają z tego co miesiąc, chyba że nic nie będziesz miał na koncie, to wtedy tylko odbierać będziesz mógł.
@Rebb: A jeśli nie mam tego opakowania? Kartę mam już kilka dobrych lat.

Ps. A jak jest z przenoszeniem numeru w virgin? Kończy mi się umowa w orange, a numer jest na kogo innego, tam zanim bym to załatwił to bym osiwiał.
@FireDash: w mixie i abo już są zarejestrowane numery, masz jeden krok mniej. Najłatwej będzie przeniesc na dane obecnego wlasciciela, wyslac potem skan dowodu, a potem na stronie virgin sobie trzema klikami zmienisz dane na siebie, bo virgin to jedyna siec oprócz lycamobile gdzie można rejesrować i zmieniac dane online.
zadzwoń na infolinie virgina, są ekspertami od przeniesień numerów bo 100 000 przeniesli juz do siebie
@FireDash: a masz normalną "dużą" kartę SIM? Jeśli tak, to na niej będzie numer, a jeśli, tak jak ja, wycinałeś z dużej karty micro sima to numer też wyciąłeś i potrzebujesz ten plastik, z którego wyłamywałeś. Poza tym, w mixie powinieneś mieć zarejestrowany numer. Cała procedura przeniesienia jest prosta - wypełniasz wniosek online, przysyłają Ci dokumenty do podpisania, dorzucasz do tego skan dowodu i czekasz na informacje od nich kiedy możesz