Wpis z mikrobloga

O kurde myślałem że w referendum pytali tylko o jowy, a nie wiedziałem że pytali również o rozstrzyganie prawa podatkowego na korzyść podatnika. Jakbym wiedział to bym poszedł zagłosować nawet jakby było tylko ostatnie pytanie.

1. "Czy jest Pani/Pan za wprowadzeniem jednomandatowych okręgów wyborczych w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej?".

2. "Czy jest Pani/Pan za utrzymaniem dotychczasowego sposobu finansowania partii politycznych z budżetu państwa?".

3. "Czy jest Pani/Pan za wprowadzeniem zasady ogólnej rozstrzygania wątpliwości co do wykładni przepisów prawa podatkowego na korzyść podatnika?".

#oswiadczenie #referendum
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rakers: zasada z punktu trzeciego stosowana jest tylko w sytuacjach NIEJASNYCH, ale kiedy takie są?
Dla urzędu skarbowego zawsze jest jasne, oni zawsze wiedzą, że musisz im zapłacić :)
Dla mnie czy dla ciebie jakas sytuacja może być niejasna, ale nie dla nich :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Rakers: Czyli dobrze mówiłem, że trzecie to bait na tych, którzy myśleli że jak to przejdzie, to będą mogli bez konsekwencji odliczać VAT ze wszystkiego i całej rodzinie, "bo na korzyść to pewno przejdzie"
  • Odpowiedz