Wpis z mikrobloga

Oni się przynajmniej myją pięć razy dziennie

@bihk: Napisał wypok który zapewne nigdy nie był w żadnym państwie arabskim i nie miał kontaktu ze zwykłymi obywatelami.

Przed wszystkimi obowiązkowymi modlitwami z wyjątkiem Ṣalāt al-Majjit (modlitwy za zmarłą osobę), konieczne jest wykonanie Wuḍhū (ablucji). Polega ono na obmyciu twarzy i rąk oraz przetarciu głowy i wierzchu stóp.

Jak wykonać Wuḍhū?

1. Po umyciu dłoni, myjemy twarz od linii włosów na czole aż
@zakowskijan72: to jest na przestrzeni kilku lat, nie pamietam przecież nazw hoteli. Jaka to roznica gdzie? Całe miasta zwiedzałem, nie siedziałem tylko w hotelu i na basenie.
nie pamietam przecież nazw hoteli [...] Całe miasta zwiedzałem, nie siedziałem tylko w hotelu i na basenie.

@bihk: Takiej właśnie odpowiedzi się spodziewałem. W dupie byłeś, gówno widziałeś. Miałeś kontakt z personelem hotelowym i wyselekcjonowanym personelem turystycznym i handlowym, dopuszczonym do kontaktu z cudzoziemcami. Nigdy nawet nie zbliżyłeś się do "zwykłego" Araba, nie mieszkałeś w "ich" hotelach, nie jadłeś ich potraw, nie jechałeś z nimi autobusem. Odwiedziłeś turystycznie kilka kurortów i