Aktywne Wpisy
Xefirex +203
Afera że strzałami ostrzegawczymi całkiem nieźle pokazuje jak zepsuta jest debata publiczna. Nie mamy właściwie żadnych szczegółowych informacji, strzał ostrzegawczy mógł być oddany w całkowicie naganny sposób, w całkowicie złym czasie, no powodów działań prokuratury mogło być mnóstwo. Jak mawiają kasy samoobsługowe w biedrze: potrzebne informacje.
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Ale dziś, nosz #!$%@?...
Z obcego numeru dziś rano dzwoni do mnie jakaś kobita. Informuje, że polisa, że trzeci filar, czy rozmawia z "panem ojmirkumirku". Po raz kolejny wytłumaczyłem im, że nie życzę sobie kontaktu z nimi i że ostatnio dość dobitnie im to przez telefon wytłumaczyłem. Typka zaczęła ściemniać, że to żadne oszustwo, że nigdy do mnie nie dzwoniła itp. Rozłączyłem się. Myślałem, że sprawa jest wyjaśniona.
Przed chwilą znowu do mnie dzwoni ta typka (zapisuję sobie te nr w pamięci telefonu, by później nie wtopić czy coś), odbieram i na dzień dobry mówię jej po raz enty, że nie życzę sobie więcej kontaktu z nimi. A ona... rżnie głupa "ale ja dzwonię w sprawie ogłoszenia z olx". Sprawdzam na telefonie, wyświetla mi się ich numer, ale przyznaję, że zostałem trochę wytrącony z równowagi. Przeprosiłem, powiedziałem, że z tego numeru dzwonią do mnie oszuści, że o jakie ogłoszenie chodzi... i w słuchawce słyszę takie sztuczne "halo?... halo... halo nie słyszę pana", a w tle tego co mówi słychać po prostu ogromny szum jak z jakiegoś call center. Rozłączyła się.
Różne triki są używane na naciąganie przez telefon, ale z takim jawnym oszukiwaniem jak ta kobitka dziś jeszcze się nie spotkałem. W razie czego uważajcie, jeśli ktokolwiek to Was zadzwoni z tych numerów:
603593151
603592695
#oszukujo #truestory #krakow
Komentarz usunięty przez autora
@ojmirkumirku: dzięki za przestrogę :) Chyba skorzystam z tego:
http://www.play.pl/uslugi/xtra-numer/
Choć kiedyś jak jeszcze miałem aktywację w orange, to była podobna usługa... okazało się że to realizowała jakaś zewnętrzna firma, nie do końca sprawnie. Skutek był taki, że dopóki nie wyłączyłem tego to cudem było dodzwonienie się do mnie, a telefon praktycznie cały czas pokazywał